onsdag 21 maj 2008

Anledning till oro, eller?

Verkligheten håller på att komma ikapp oss HV-fans. Efter några veckor av SM-guldfirande som övergick i silly season där känslan av att HV71 får behålla alla spelare de vill behålla förutom Åkerman och grädden på moset ryktet om Jagr, har nu det nu börjat bli andra tongångar bland suppotrarna. Nu ryktas det istället om att såväl Thörnberg, Ledin, Liv och Hrdina kan komma att lämna HV. Inget vidare kul för HV inför nästa säsong och gör det om inte omöjligt så allafall mycket svårt för HV att försvara sitt SM-guld. För det handlar om spelare man absolut inte bara ersätter med halvkända utlänningar på artistkontrakt.

Men hur stor är risken egentligen att alla dessa försvinner? Tja, ungefär lika stor som att Jagr kommer spela i HV-dressen kommande säsong. Att Ledin och kanske Thörnberg försvinner till NHL skulle inte förvåna mig. Men att HV skulle gå med på att sälja Liv och Hrdina till Ryska ligalag verkar otroligt. Att spelare med gällande kontrakt ska försvinna till Ryssland har blivit ett genomgående tema på aftonbladets rubriksättning gällande silly season förövrigt. Frågan är hur många som egentligen kommer försvinna till nästa säsong under de premisserna? Weinhandl och Mårtensson har redan gjort det. Jag tvivlar på att det blir många mer. Ett upplägg där lagets bästa spelare med kontrakt lånas ut känns sådär. Det är väl ändå så att pengarna i en klubb används till maximal sportslig framgång. Inte tvärtom. Fast samtidigt kan man såklart inte hålla spelarna som livegna. Att elitseriespelare vill till Ryssland ett eller ett par år för att tjäna storkovan alternativt få chansen i NHL måste man ha förståelse för.

För HVs del ser det ändå ljust ut. Om vi antar att Ledin och Thörnberg försvinner. Ett antagande alltså. För det är ju långt ifrån säkert att så blir fallet.Om det ändå inträffar gör nog Stillman sitt bästa för att hitta fullgoda ersättare. Och vi vet ju alla hur bra det brukar bli när Stillman är i farten.. På längre sikt ser det också riktigt bra ut för HV. Ungdomssatsningen med nära samarbete med hockeygymnasiet, utbildningskontrakt och juniorer som får A-lagskontrakt osv garanterar HV en plats i toppen av elitserien för lång tid framöver. Det är jag övertygad om mer om detta i Bamas välskrivna blogg.

Hur det sen blir med stjärnvärvningar står väl skrivet i stjärnorna. Hur som helst är det kul med alla silly season-inlägg på Hvfantasten och HV71.se. Tack alla som bidrar till dessa källor till pulshöjning och en hel del skratt.

Inga kommentarer: