måndag 26 december 2011

Då kör vi igen

Om ganska exakt två timmar är det nystart för HV i elitserien. Växjö hemma och de senaste matcherna har skapat många frågetecken kring HV. En seger i ordinarie tid på de tio senaste känns inte allt bra. Tittar man specifikt på hemmamatcherna ser det än värre ut. Ingen trepoängare sen den 1a november. Något slags rekord?

När det gäller enskilda spelares form har frågetecknen också hopat sig under november och decembers matcher. Kedjan med Sundh, Falk och Ledin som var briljant i början på hösten försvann rätt mycket, åtminstone i det offensiva spelet. I synnerhet är det Sundh som dippat. Visserligen av förklarliga skäl då han varit småskadad. Några som det varit frågetecken kring hela säsongen är Daniel Larsson som varit grym vissa matcher men gett ett väldigt osäkert andra. För osäkert kort så här långt för en förstamålvakt i ett lag som apirerar på SM-titeln. Voutilainen är en annan som helt klart underpresterat. Här krävs verkligen en uppryckning av 'trollkarlen' som ska vara en av de ledande offensiva spelarna inte bara i HV utan hela elitserien. Kamil Piros började lovande i år men har tyvärr försvunnit helt. I likhet med Jukka känns det som han 'trampar vatten' och inte får mycket uträttat och är på fel ställe vid fel tillfälle. Kapten Davidsson har heller inte sluppit undan utan kritik. Men kritiken mot honom har varit lite orättvis. Han ligger ändå tvåa i HVs interna poängliga trots att han knappast spelat med HVs hetaste spelare sista tiden (läs Piros och Carlsson), gör ett hästjobb såväl offensivt som defensivt. Visst, det kanske inte slått gnistor kring han under hösten och felprocenten har vissa matcher har varit lite väl hög. Men 'snöret' håller tillsammans med spelare som Falk, Krog och Juensuu en mycket hög nivå samtliga matcher.

Sen undrar man hur HV tänker med nyförvärven av de två norrmännen Kristiansen och Ask. I mina ögon har dessa två endast tagit värdefull speltid i A-laget från lovande juniorer som Netterberg, Strandberg och Thörnberg. Av någon anledning har HV ändå valt att fölänga med båda dessa säsongen ut. Förhoppningsvis har de sett saker hos norrmännen jag inte sett när jag bedömt deras prestationer i ljuset av de mindre lyckade insatserna de senaste matcherna.

Men allt är inte svart. Backbestättning på pappret, innan säsongen såg minst sagt svag ut har verkligen gett mig och många fel. Louma har varit en gigant sista matcherna. Rahimi har växt ett par klasser sen förra säsongen. Grillfors fortsätter på sin inslagna stabila väg han haft senaste säsongerna. Almqvist blir bara bättre och bättre för varje match. Här saknas 'bara' en riktigt duktig PP-back ala Åkerman, Puistola eller Petrasek. Trots problemen med underpresterande forwards tycker jag detta är prio ett för HV om det ska värvas något mer denna säsong.

Det finns inte mycket att läsa inför dagens match på nätet. Men i denna artikel i Jnytt berättar Dahlén att uppehållet varit bra för HV man vad jag kan läsa mellan raderna fokuserat på att 'släppa upp' lite med inte allt för hård träning vilket antagligen kommer visa sig i lite piggare ben de kommande matcherna. Sundh som haft ljumskproblem har rehabat under uppehållet. Hoppas verkligen det hjälpt så bra som Dahlén gör gällande. Man hoppas också att PP-spelet ska bli lite mer effektivit genom fler avslut till skillnad mot att som tidigare leta de perfekta lägena. Låter lovande. Gäller att de orden nu omsätts i handling nu. Kan tyvärr vara svårt att bryta ett dåligt mönster.

Nu bara en timme och tjugo minuter kvar.Trist nog ser det ut som jag missar denna match. Får hålla till godo med HVTVs julspecial nu. Helt klart bättre än inget..

Inga kommentarer: