söndag 28 december 2008

Börjar se bra ut

Som jag efterlyste blev det vinst över Brynäs i eftermiddags. Återigen blev det ovanligt spännande.. Dels för en domare som gärna ville vara i blickfånget vilket absolut inte gynnade HV denna gång. Dels för att HV de senaste två matcherna i boxplay börjat med ovanan att låta motståndarna stå omarkerade mitt framför egen målvakt. En annan mindre smickrande detalj för HVs del är att de gånger jag hört Kenta säga att de ska spela sig enkelt ut i egen zon, som inför tredje period idag, så blir det tvärtom. Istället för att spela ut i rätt lägen börjar de på närhelst de får pucken hafsigt försöka slänga ut den ur zon utan någon tanke bakom. Det resulterar ofta att den hamnar i gapet på motståndarnas backar som då kan behålla trycket i HVs zon.

Det är ändå bara detaljer. På det hela taget har HV de senaste 10-15 matcherna lyft spelet ordentligt jämfört med tidigare. Matchen idag var också spelmässigt bättre än den senast mot SSK. Statistiken bekräftar HVs förbättring. Eller vad sägs om fyra raka segrar, nio raka borta utan förlust i ordinarie tid och bara en nollpoängare de sjutton senaste matcherna! HV börjar varva igång och det lär inte bli sämre av att Staal snart är spelklar och att vi får en Tedenby med nya erfarenheter från J-VM om ett par veckor.

Liv hinner knappt stå en period efter ett långt skadeuppehåll innan det börjar gnällas på honom. Herregud! Två av de insläppta målen kom i spel tre mot fem med omarkerade motståndare framför mål vid båda tillfällena. Kritisera gärna när det är berättigat. Det är det verkligen inte efter kvällens match.