onsdag 30 december 2009

Mellandagsinlägg

HV börjar med sex poäng efter juluppehållet även om det i båda matcherna satt hårt inne med uddamålssegrar. Men jag kan tycka HV förtjänar lite medflyt efter en rad matcher i höstas där de inte haft det rätta flytet i matcherna. Spelmässigt har det väl varit sådär, lite på tomgång.

En som inte går på tomgång är André Peterson i J-VM. Fyra mål nu på tre matcher och kanske den bästa spelaren i småkronorna hittills. Kul men även väntat efter vad man sett honom uträtta under hösten i HV. Med lite sömniga matcher som det är nu i elitserien är faktiskt de lite mer intensiva matcherna i J-VM att roligt break i hockeyvardagen. Intentitet, finess och tacklingar. Underbart!

Positivt är också att HV fått tillbaka Voutilainen, Ward och Ledin efter skada. Ledin är förövrigt tillbaka efter en match avstängning som han drog på sig efter matchen mot Luleå. Kul att Ledin visar lite känslor. Det är ändå det han gör bäst.

På det negativa kontot har HV fått Niinimaa skadad. Han klev av i början av matchen mot Djurågrden sist och beräknas vara borta en till tre veckor. Återstår att se om den prognosen stämmer. HVs skadeprognoser (åtminstone den de offentliggör) tenderar att vara väldigt i underkant. Men stämmer detta så är väl det ingen katastrof. Skulle det däremot handla om en långtidsskada börjar det se lite tunnsått ut på backsidan med två långtidsskador på Björk och Pelle G sen innan. Då antar jag att HV tvingas ge sig ut på marknaden efter en ersättare innan transferfönstret stänger.

Men innan vi målat fan på väggen är det match och det om exakt fyra timmar, mot Färjestad. Matcher mot Färjestad har den här säsongen inneburit förkrossande segrar. Får vi se det igen? Inte omöjligt tror jag. Glimtade lite på 'rekordmatchen' från Ullevi mellan Frölunda och FBK. Karlstadlaget såg minst sagt sega ut och det berodde inte enbart på den dåliga isen. Men ska det bli seger krävs det att HV återigen plockar fram lite vilja, gärna att fler i laget visar lite av den som Thörnberg och Laine visat de senaste matcherna.

Inga kommentarer: