torsdag 22 november 2012

Väntad förlust blev förlust

Efter fyra raka segrar åkte HV från Timrå till Örnsköldsvik på sin bortaturné i Norrland. Bortaturné, halvtaskigt, spel men ändå segrar i bagaget plus att man möter just Modo. Inga vidare ingredienser om man vill se HV ta poäng med andra ord. Modo som HV av någon anledning haft problem med sista åren. Jag räknade alltså med en förlust och det blev mycket riktigt så. Egentligen inte jättemycket att hetsa upp sig för om det inte vore för två saker:

1. Starten av tredje perioden. Totalt usel av HV. Ingen skridskoåkning, ingen vilja, nada. Vad hände i paus? Två valium var? Nej. Man har matchen i andra där man spelar riktigt bra och borde såklart fortsatt på det spåret. Då hade det antagligen varit HV som stått som segrare nu.
2. Kuben. Domarn alltså. Usch vad jag ogillar den mannen i sin proffesion. Inkonsekvent och bara väldigt dålig.

Sen är det smärtsamt att se hur mycket transatlanterna och därmed hela laget saknar Jesper Fasth. Han behövs verkligen som katalysator i den kedjan.

Men låt oss ta fasta på det som varit bra tidigare. Det är HVs förmåga att vinna matcher som varit enastående denna säsong. Fortsätter man på inslagen väg med samma poängsnitt som nu kommer man landa på 119 poäng. Det innebär poängrekord för elitserien (visserligen bara en pinne före nuvarande rekordhållarna Färjestad från 2001/02 då det handlade om endast 50 omgångar). Det säger ändå en hel del om hur fantastiskt bra HV varit i höst. Den 'obligatoriska' svackan efter Karjala-uppehållet, som jag ofta tagit upp här tidigare säsonger, uteblev den här säsongen. Istället blev det full pott på den första fyra matcherna. Nej, trots att man har kvällens förlust knappt utgråten från näthinnan måste man tillstå att det ser fantastiskt bra ut för HV. De punkter jag tog upp i mitt förra inlägg tycker jag det ser ut som man jobbat och jobbar med. I synnerhet det där med att man ofta blir fastcheckade i försvarszon. Imponerande Uffe!

Nu är det endast Skellefteå som är i närheten av HV poängmässigt i tabellen.Vi snackar alltså om Toppmatch på söndag i Kinnarps arena. En riktigt sexpoängsmatch. Eller förresten, en riktigt Sexpoängsmatch är den som spelas omgången därefter, mot serietrean Luleå borta. Då ska nämligen först de cirka 10,5 minuterna av den matchen som avbröts i början av Oktober efter Sundhs otäcka smäll spelas klart. Därefter följer den 'ordinarie' matchen i omgång 27 mellan lagen. Vinster i dessa matcher och vi börjar få riktigt komfortabelt med luft neråt i tabellen...  

3 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Fasth saknas oerhört mycket med nordamerikanerna. Eller Sundh. Eller vad som. De där två herrarna gör mig mer och mer förbannad, poäng i all ära, men det händer inte mycket där alls...

Alla är usla och ska avgå ikväll, typ. Sämst är Kolan. Sen att man tar utvisningar i parti och minut och det är gamla synder igen. Men som du skrev, det var väntad förlust.. Men likväl är man förbannad.;)

Anonym sa...

Skellefteå skall snart göra en resa till Götaland...
Känns det obekvämt att använda namnet på våra landsändar på samma sätt, då tyder det på kolonialism.

Coachen sa...

Håller med om att Kuben är skakigast på planen. Ganska vanligt dessvärre.

Var inte bara HV som råkade på det heller. Modolirare fick utstå både med en blindsided tackling i huvudet med näsblod samt en redig klubba i ansiktet utan åtgärd.

Konstigt ändå att HV som har sådan bredd brukar få problem just mot Modo.

Kul i vilket fall då det brukar bli bra matcher med full fart mellan lagen där ingen försöker köra destruktivt som tex Luleås tråkhockey.