torsdag 27 september 2007

HV slog Saik ganska klart

Seger med 2-1 men siffrorna borde blivit större. Dock var effektiviteten inte på topp ikväll. Mycket snygga skärande pass genom anfallszon och snygga, finurliga överlämningar men inte det där riktiga 'fan' som krävs för att sätta dit puckarna.

I allmänhet var det en ganska tråkig match. Det som hände, hände i början. Naturligtvis missade jag en stor del av den händelserika inledning pga strul med webbtv. Fast det är det slut med snart! Återkommer om det.. Efter denna inledning stod det 2-1 och mycket mer hände inte.

Domarn från Tyskland var ytterst petig, på gränsen till löjligt i första perioden. En del verkade vilja skylla det sämre spelet på det, dvs att spelarna inte vågade spela ut pga rädslan att bli utvisning. Det köper inte jag. Istället borde det bidra till ett öppnare spel som gynner lirare. Inte för att man behöver vara så jävulsk petig som vår tyska vän ikväll..

Istället tror jag det hela berodde på ett HV som saknade den där riktiga nerven, tändvätskan som behövs för att riktigt sätta fart i matchen, i kombination med ett Saik som saknar kunnandet och anpassade sig efter motståndet. Fast fler mål kunde det definitivt ha blivit. Både HV och Saik hade flera riktigt vassa chanser i de mållösa andra och tredjeperioderna.

Spelarkritik: Tvåmålsskytten Davidsson var som vanligt mycket bra men det behöver väl knappast nämnas. Han är ju bra varenda match. Den enda med riktig fart under skridskorna. Sen tycker jag Pettersson förtjänar en hel del beröm för sitt slit i anfallszon. Hoppas han snarligen belönas med ett eller par mål. Annars var det väl godkänt men inte mycket mer laget över. Önskar att Ward gick tillbaks till att spela enkelt, som i slutspelet förra säsongen. Det är de han gör bra. Ikväll kändes det lite omständigt när han hade pucken emellanåt.

Inga kommentarer: