tisdag 26 februari 2008

Över hundra

HV vann ikväll med 3-0 över Färjestad. Siffrorna är dock lite missvisande. Det två sista målen kom i tom bur då FBK tog chansen att spela sex mot fyra i slutet av matchen. Spelet var, förutom den första perioden då det var ok, inte det bästa. I synnerhet inte anfallsspelet som gång på gång låste sig. Men att vinna OCH nolla Färjestad är alltid kul! Vad som också är roligt är att det hela matchen såg ut som att Färjestad var det hungrigare laget. Dessutom sa Davidsson vid en intervju i PPW att laget var nedtränat. Trots det vinner HV. Med tanke på det är segern riktigt imponerande.

Thörnberg och Voutilainen såg piggare ut än någon av dem gjort på länge, åtminstone i första perioden. Fick också ett välförtjänt mål var i tom kasse. Annars var det främst i defensiven vi hittar de som utmärkte sig positivt ikväll. Samtliga backar spelade riktigt, riktigt bra i defensiven. Kul att se att Halvardsson så snabbt kommit upp i tempo. Liv ser bara bättre och bättre ut. Riktigt, riktigt stabil ikväll med få returer och snabba reflexräddningar när det krävdes, Sen bottennappet förra matchen mot Färjestad har han växt i sitt spel ordentligt och ser nu ut att kunna vara en guldmålvakt.. Trots allt.

Segern innebär att HV blir första och med all sannolikhet enda lag över 100 poäng i årets elitserie.