måndag 25 augusti 2008

Bäst Silly Season

Då är det dags för sista delen av min genomgång av sommarens Silly Season. Här följer de fyra lagen som lyckats bäst plus motivering:

1. Frölunda
Ingen som blir förvånad att jag placerar Frölunda ett här antar jag. Gör sig av med spelare som inte var lyckade förra säsongen (Pluss, Kariya, GRönholm och Holmqvist). Enda spelare av förlusterna som jag tror är saknad här i Göteborg är fysiska Antti-Jussi Niemi som också var riktigt bra förra.

Men vilka värvningar! Namn Honken, Pastorn, Oscar Hedman och Hahl på pluskontot denna Silly Season inger respekt. DiPenta ser på pappret bra ut också och Blomdahl är i sina bästa stunder riktigt bra också. Har spetsat till truppen ytterligare. Den stora frågan: Räcker det för framgång den här gången? Verkligen upp till bevis och tredje gången gillt för indianpojkarna.

2. Södertälje
Här har vi ett lag som verkligen förstärkt jämfört med förra säsongen. Richter, Valtonen, Hancock lämnar där och ersätts av Jason Morgon från AHL samt Hannes Hyvönen från finska mästarna Kärpät. Därifrån kommer ocskå Jaakola på som förstärker på backsidan. Enda frågetecknet är om duon Bjurling, Sjögren håller som sista utpost när Enroth lämnat.

3. Djurgården
En del tunga spelarförluster här också. Eller vad sägs om Väähänen och Hörnqvist? Ryktas även om att Bremberg säljs till ryssland.

Har dock värvat rätt bra. Ragnarsson bidrar med rutin. Dessutom ansluter forwards av bra elitserieklass med Tim Eriksson och Michael Holmqvist. Flyttar upp tre juniorer också. Stannar Bremberg ser DIF minst lika starka ut som förra säsongen.

4. Skellefteå
Tunga spelarförluster av forwardtrion Lee Goren, Peter Öberg och Mikael Renberg (den sistnämnda lägger skridkorna på hyllan). Upp till Månssson, Moran, Dimitrakos och Söderström att fylla det tomrummet. Tror ändå dessa herrar klarar det.

Avslutningsvis kan man nämna att ju närmre toppen och botten man kommer i denna Silly Season-tabell, ju lättare är det att placera lagen i förhållande till övriga. Platserna 4-8 känns lite mer godtyckligt utsatta. Eller ska vi säga att det är med min fina magkänsla? Hur som helst. Silly Season är en sak. Den stora frågan är vilket lag som verkligen ÄR bäst inför hösten. Alla som söker svar på den frågan behöver dock inte vara oroliga eller vänta speciellt länge. En ordentlig genomgång inför säsongen 08/09 utlovas här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack så mycket!
Jag tror faktiskt att jag tycker om förra årets dräkt bättre..
Men man får väl lära sig att tycka om den här med :)