måndag 16 februari 2009

Bra tv

Efter att sett bra tv, som man säger, Hockeykväll blev jag inspirerad (och har nu tid) att skriva ett inlägg. Hockeykväll ja.. Wikegård tog där i sin lista upp en intressant sak: Domarstatistik. Han menar att spelare granskas i minsta detalj statistiskt medan det inte finns någon sådan statistik när det gäller en så viktig kugge som domaren är i en match. Självklart har han rätt i det! Jag är ju inte ensam i hockeysverige att tycka att domarn både inkonsekventa och ibland, till och med ofta riktigt dåliga. Lägligt nog publicerar aftonbladet idag en statistiksammanställning gällande domarna. Hur tillförlitlig den är vet jag inte. Siffrorna de presenterer är allafall intressant om än inte förvånande. Vilka domare som är hemmadomare framgår rätt tydligt. Är knappast någon slump med så många matcher medräknade.

En annan sak som togs upp i programmet var straffet för bråket i helgen mellan LHCs Jämtin, sportchefen Sundlöv och materialförvaltaren Pettersson i Brynäs. Jämtin får en match avstängning, Sundlöv får böter på 25 000 och Pettersson får 20 000. Frågan är om inte Jämtin helt skulle sluppit straff och fjantarna i Brynäs till och med fått hårdare straff.

Ikväll möttes också toppkonkurrenterna till HV, Färjestad och Linköping. Av sammandraget i hockeykväll att döma (och vad de tyckte i studion) var det ett imponerande Färjestad som vann mot ett blekt Linköping som nu har tre raka förluster efter uppehållet. Frågan är om inte Färjestad är det stora hotet mot en serieseger för HV? Eller förresten.. Det största hotet är snarare HVs inställning och vilja att vinna. Om spelet imorgon borta mot Modo bara lite påminner om Skellefteå-matchen (de sista två-tre minuterna borträknat) i lördags kan vi nog glömma serieseger. För serieseger krävs nu med all sannolikhet minst två poäng. Annars blir gapet uppåt allt för stort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Domarstatistiken kommer ifrån domarna.se...

Nidek sa...

domarna.se: Intressant. Ska kolla in denna sida lite mer.