torsdag 26 februari 2009

Fjärdeplatsen?

Efter en ganska hyfsad toppmatch och förlust mot Färjestad talar mycket nu för att det blir fjärdeplats för HV. Två poäng efter Linköping på andraplats och en poäng efter Frölunda på tredje. Dessutom Luleå tre poäng bakom.. Men inte ska väl HV förlora hemma mot ett kvalserieklart Rögle? Nej. Antagligen blir det fjärdeplatsen och någon av Luleå eller Skellefteå som kvartsfinalmotståndare.

Men en hyfsad match som sagt. Speciellt första då det stundtals var spel mot ett mål, Färjestads. Andra och tredje lämnade väl mer att önska men samtidigt får man ta med i beräkningen att Färjestad då spelade ett riktigt bra försvarsspel. Med lite flyt och en målvaktstavla mindre från Andersson i målet (som vid det avgörande 2-1 målet) hade HV kunnat vinna.

Trots det har jag idag svårt att se HV som svenska mästare om ett par månader. Formkurvan är till skillnad från exempelvis Frölundas och Färjestad inte uppåtgående. Hoppet är att vårt kära lag höjer sig lagom till slutspel. Sen finns det ju inget lag som imponerat mer än HV sett över hela säsongen. Alla guldkandidaterna har haft sina svackor och sina toppar.

En spännande nyhet idag också: Ledin verkar vara klar för HV till nästa säsong.

2 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Helt rätt! Inget lag har gått på hela säsongen och Anrell har inte behövt "blåsa av serien och delat ut guldet redan nu" som förra säsongen. Det finns flera frågetecken men samtliga frågetecken tycker jag HV har svar på, för de har visat upp ett bra PP innan, bra offensiv och hur mycket defensiven skärpte till sig och lyfte sig i förra slutspelet där Petrasek spelade den bästa ABC-hockeyn någonsin.

Oroa sig hör supporterskapet till, likaså gnälla lite och måla fan på väggen. Men om en vecka vet vi hur förberedda HV71 egentligen är för slutspelet.

Nidek sa...

Gillar din optimism. Smittar av sig hit. Det finns faktiskt en hel del som ser bra ut för HV på många sätt. Att vi inte hamnar högre än vi nu hamnar i tabellen beror ju faktiskt mest på det usla spelet i oktober och början av november. Evigheter sen alltså. Att man inte spelar helt på topp sista matcherna innan slutspel som slutspelsklar är helt i sin ordning.