tisdag 16 augusti 2011

Vinst, förlust, vinst

Så har HV avverkat de första tre matcherna av European Trophy i och med bortaturnén i Tjeckien i helgen. HV inledde med en ganska bekväm seger mot Sparta Prag (4-1) för att sedan förlora en jämn match mot Pardubice (2-3) och avslutade Tjeckien-resan med att vinna i söndags mot Kometa Brno med 3-2. Tyvärr har jag inte haft, eller kanske rättare sagt, tagit mig tid att se dessa matcher och kan därför rapportera någon förstahandsinfo om hur spelet sett ut. Men om jag ändå tillåter mig tycka till lite.. 


Den senaste tiden har jag fått tillbaks lite optimismen när det gäller HV. Det beror till mångt och mycket på det jag läser om försäsongen och  träningsmatcherna. Nyförvärven med Mattias Karlsson i spetsen verkar imponerat på många av de som sett matcherna. Även de unga spelarna med Adam Almqvist, Jesper Fasth och Jesper Thörnberg verkar ha växt. Just att de två kategorierna av spelare, det vill säga nyförvärven och de unga spelarna kliver fram denna säsong ser jag som absolut nödvändigt för HVs framgång. Annars kommer lasset för spelare som Davidsson, Ledin, Falk, Voutilainen, Louma och Larsson bli allt för tungt. 


Många skribenter på forum och i bloggar verkar även vara nöjda med det spel HV presterat. Mer fart jämfört med förra säsongen. Bama skriver också att box play ser mer aggressivt ut än förra säsongen. Det är ju ganska anmärkningsvärt om det gör det redan nu efter tre träningsmatcher i augusti. Kanske håller Dahlén på att lyckas med det Janne K totalt verkar misslyckades med förra säsongen; att få laget att tro på hans idé och få alla att spela enligt denna. 


En annan intressant sak att rapportera från HV-världen är att den smått legendariska siten hvfantasten har fått en ny form. Numera är det mer blogglikt och samtidigt mer fokus på läsardiskussionen. En mycket spännande riktning som kan bli lyckad även om jag liksom många kommer sakna att inte få mer Henrik Gustafssons (även Jonas Lindberg på senare tid) skarpsynta analyser som det annonserats nu kommer bli mindre av i fortsättningen. Men helt har Henrik inte lagt av än. Idag kom det här inlägget med tankar om hur HV ska förhålla sig till spelare som är på gränsen till KHL/NHL. Ska man vänta ut dom eller snabbare spika en trupp och då kanske gå miste av de relativt stora namn som hamnar utanför de största ligorna. Jag håller helt med Henrik om att det är bättre man satsar på att snabbt få spelare säkrade inför kommande säsong. Då bygger man upp en harmoni kring truppen och klubben inför kommande säsong. Men man får samtidigt inte vara för ortodox och inte kunna ge avkall på det. Säg att HV skulle börja säsongen som säg Modo gjorde förra. Då gäller det att snabbt reagera när man ser att nuvarande trupp riktigt håller måttet. Sen om en sån som Petrasek plötsligt skulle bli tillgänglig är det en självklarhet att HV ska göra sitt yttersta för att få hem honom igen.


Jag hade gärna sett en trupp med en starkare backuppsättning än den vi har nu. Men tyvärr är verkligheten som den är och det inte har helt enkelt inte gått att få tag på bättre material som också ska passa in i truppen och fylla de luckor som lagledningen anser finns. Men man kan ju lätt när man läser mellan raderna på de uttalanden Stillman gjort senaste tiden dra slutsatsen att om det skulle bli aktuellt skulle HV ta chansen att åtminstone försöka locka till sig en riktig stjärna om någon sådan blev tillgänglig på marknaden utan KHLs eller NHLs intresse.


Nästa träningsmatch, också den en del av European Trophy, ligger nu en vecka bort. Då handlar det om match mot 'lokalkonkurrenten' LHC i Bredstorpshallen i Tranås. Jag hoppas att jag då ska kunna ta mig tid och ha möjlighet att kunna följa matchen.

1 kommentar:

Emmie, vägen mot size zero sa...

Klickat runt en del på din blogg, så jag lämnar ett litet avtryck ,kram :)