tisdag 23 augusti 2011

Live från Bredstorpshallen

Så har man sett den första matchen med HV71 säsongen 11/12. Detta tack vare att Viasat Hockey sände HVs "hemmamatch" mot LHC som utspelade sig i Bredstorpshallen i Tranås. Spelmässigt var det både bu och bä. Det negativa var hafsigheten och okoncentrationen. Förhoppningsvis är det bitar som blir bättre efter hand. Positivt var den relativt höga farten och intensiteten. Det senare kan ha berott på att det var två lokalkonkurrenter och tillika elitseriekollegor som möttes. Till skillnad från matcherna i Tjeckien för över en vecka sen kändes det som att den här matchen gällde mer. Positionera sig inför elitserien. Visa att man inte viker sig ect. Dessutom så var seger en absolut nödvändighet för Linköping för att någon chans till avancemang till slutspel i European Trophy. Nu blev det också seger för LHC, om än i sudden vilket innebar en poäng till HV och två till LHC. Det i sin tur innebär att HV har rätt goda möjligheter att ta sig till slutspel med LHCs en närmast microskopiska.


Vad gäller spelare la jag märke till Ledin som även om han inte gjorde någon toppmatch såg piggare och rappare ut än på länge. Sundh och Falk är alltid bra. Patrick Carlsson som i veckan äntligen blev officiellt klar för HV såg intressant ut också. Stabilt spel med låg felprocent. Jason Krog var ett annat nyförvärv som debuterade i HV-tröjan ikväll. Gjorde inte så mycket väsen av sig förutom några få framstötar som jag minns det. Ett tredje nyförvärv, Noah Welch tror jag kommer bli en nyckelspelare för HV i försvaret. Såg visserligen ut att ha visst på problem med positionsspelet. Men han är ursäktad med tanke att han är van vid mindre rinkar på andra sidan Atlanten. Jesper Thörnberg påminnde glädjande nog väldigt mycket om sin brorsa. Kan inte bara ha berott på att han ärvt tröjnummer av storebror. Jag skulle gärna sett mer av Jesper Fasth också även om han glänste till ett par gånger. Enormt talangfull kille. Kan bli HVs bästa offensiva spelare denna säsong.  


Även om intensiteten och viljan verkade finnas finns det mycket att slipa på. Inte minst passningsspelet. Förhoppningsvis och ganska troligt kommer också fler bitar som kommer falla på plats fram till den 15e september då det är elitseriepremiär. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,
Vänligen kontakta mig på support@liveresultat.se om du är intresserad i ett länkutbyte med LiveResultat.se (http://www.liveresultat.se). Då jag inte hittar din email någonstans på sidan var detta enda sättet att kontakta dig.

Mvh