måndag 2 april 2012

Inget guld för J20

I helgen tog jag mig äntligen lite tid att följa HVs junior-hockey. Närmre bestämt J20s två sista matcher, semi och final som sändes i webb-TV. Visserligen var kvaliteten inte den bästa men ändå bra att man kunde få se lite av det bästa svensk juniorhockey har att erbjuda. Efter att ha vunnit semin mot Rögle ganska komfortabelt med 4-0 blev det igår en väldigt välspelad final mot LHC.

HV skaffade sig i slutet av andra inom loppet av en minut en 2-0 ledning. Kanske var det faktiskt det som stjälpte laget till slut. Man blev i ledning under period två och tre alldeles allt mer passiva och väntade till sist bara in LHCs anfall. Linköping lyckades också, trots bra försvarsspel och fantastiskt målvaktsspel av Gunnarsson, göra ett mål i vardera av de två sista perioderna vilket gav 2-2 efter full tid. I det här läget kändes det som att Linköping, som jagat hela matchen och gjort det bra, hade övertaget. Dessa farhågor blev tyvärr besannade och dröjde inte mer än en minut in i sudden innan LHCs avgörande mål kom.

Finalförlusten till trots bådar detta lag bra inför framtiden. A-laget har under längre tid haft problem att freda sitt eget målområde, något det här laget för det mesta skötte ypperligt med backar som Viktor Näslund, Adam Falk och Simon Petersson i spetsen. Offensivt är det framför allt de två Sebastian, Dyk och Strandberg som bör lyftas fram. Här kommer man osökt in på ämnet nästa säsongs A-trupp. Just nu är det framför allt en förstamålvakt och spelare för de två förstakedjorna som saknas. Kanske för mycket begärt att någon av ovan nämnda ska kunna ta plats på så viktiga positioner redan till höst. Men samtidigt vore det väldigt tråkigt om dessa talanger går förlorade för HV bara för att man har 'fullt' i tredje och fjärdekedjorna. Här hoppas jag verkligen ledarstaben ser potentialen och ändå ger dessa chansen, antingen i tredje-, fjärdefemman eller som utlånade till någon allsvensk klubb (Troja). Att låta de gå förlorade till en elitseriekonkurrent känns som rent resursslöseri. Om man ska hårdra det, varför i så fall överhuvudtaget ha juniorlag i den åldern, om man ändå bara utbildar spelare för konkurrerande lag?