torsdag 19 februari 2009

Det lossnar aldrig

Nej. Det lossnar aldrig riktigt för HV. Ikväll satt man och hoppades att de skulle komma igång men det blev aldrig så. Problemet den här säsongen är att de i stort sett varje match anpassar sig efter motståndet. Spelar motståndarna i lågt tempo gör HV det också. Är motståndarna virriga i försvaret så är HV det också ect. ect. Idag var det mer anfallsspelet som inte stämde. HV, liksom Frölunda hade svårt att skapa riktigt tryck. Undantaget var HVs andrakedja med Laine, Beech och Lindström som var bäst på plan.

Nu ligger HV fyra poäng efter Färjestad i topp och förstaplatsen börjar kännas lite avlägsen med tanke på Färjestads form jämfört med HV. Färjestad verkar vara det enda av topplagen som lyckats pricka in toppformen lagom till slutspelet. Fast o andra sidan såg det vid den här tiden förra året ut ungefär som i år för HVs del. Egentligen hittade inte HV då formen på allvar lagom till de sista matcherna i finalen. Bara hoppas de fortfarande är med då, lagom till formtoppen i mitten av april.. Men först: Tre poäng borta mot Luleå. Dels för att 'säkra' tredjeplatsen och dels för att ge sig själva chansen att få spela en toppmatch som gäller något mot nästa torsdag borta mot Färjestad.

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Blir väl två poäng innan FBK-matchen, förlust i norr och så suddenseger(!!!) mot Brynäs hemma... Snacka om att man är smått bitter nu.