fredag 7 maj 2010

Stark trupp även nästa säsong?

Det jag skrev om i mitt förra inlägg blev igår officiellt; Juuso Hietanen, närmast från Brynäs och Mikko Louma är nu klara för HV. Dessutom offentliggjordes att ett annat rykte och gammal HV-bekant Kamil Piros skrivit på för HV. Juuso och Kamil har skrivit på för två år och Mikko för tre. Hietanen känns verkligen som en kanonvärvning. Relativt ung (24 år) och en av säsongens bästa backar i elitserien. De andra två ställer jag lite mer frågetecken för. Mikko visade visserligen i slutet av förra sejouren i HV att han höll hög klass. Men han är inte ung längre och jag undrar om året i Ryssland verkligen gjort honom bättre? Piros är en spelare jag visserligen gillar. Teknisk, svår att ta pucken från och kan leverera fantastiska passningar. Men frågan är vad han ska spela? Center i andrakedjan? Göra som Melin i slutspelet, dvs spela i fjärde och hoppa in i en power play-uppställning? Med Piros kanske det mer känns som ett angenämt problem. Sen vet vi ju än vilka forwards som lämnar. Såväl Thörnberg (som enl senare rykten ska ha sagt att han stannar), Laine, Tedenby, Peterson som Ullström har det ryktats om ska lämna. Det kan komma att finnas rejält med hål för Piros att fylla.

Idag offentliggjordes något som inte heller förvånade många, men ändå är nog så tråkigt. Stefan Liv lämnar för Sibir Novosibirsk i KHL. Här uppstår såklart också frågetecken. Kommer HV satsa på Andersson som förstamålvakt? Jag hade gärna sett det. Han har visat klass och är verkligen värd den chansen. Åtminstone till en början. Det kommer säkert sparkas kompetenta målvakter från Schweiziska och framför allt KHL-klubbar under hösten annars. Om det nu skulle visa sig att Andreas inte håller som förstakeeper.

Hur det än blir ser HV ut att få en mycket stark trupp. Att förstakedjan ser ut att förbli intakt kändes för bara några månader sen som en utopi. Med reservation för att till exempel både Laine och Tedenby sticker tycker jag truppen ser i det närmaste komplett ut redan. Det enda som nu saknas är en målvakt. Eller vad sägs?

Målvakter
A.Andersson
??

Förstafemman
Hietanen - Puistola
Thörnberg-Davidsson-Voutilainen

Andra
Louma-Grillfors

Sundh-Falk-Tedenby

Tredje
Torp-Almqvist

Laine-Beech-Peterson

Fjärde
Ward-Björk

Ledin-Ullström-Piros

Extra forwards: Önerud-Lindström

Såhär hade jag gärna sett att laget formerades om nu truppen kommer se ut på detta vis även i höst. Ruskigt stark trupp i så fall!

Frågetecken för Ledin som kanske inte kommer att vara med i början på hösten efter sin operation av korsbandet. En som jag inte kommenterat är Niinimaa som enligt rykten konstigt inte blir erbjuden nytt kontrakt. Jag räknar därför honom som förlorad. Jesper Williamsson och Johan Linnander kommer att vara utlånade till Troja till en början kommande säsong. Jag räknar också med att Jesper Fasth blir utlånad. Åtminstone om truppen kommer se ut så här.

Inga kommentarer: