tisdag 4 maj 2010

Spelprogrammet och lite Silly

Guldfirandet har väl klingat av till stor del, men minnena och glädjen bär man med sig länge till. Men nu gäller det också att börja se framåt, mot nästa säsong. Idag presenterades också spelprogrammet inför denna. För HVs del börjar det där den här säsongen slutade: Borta mot Djurgården på Hovet. Konstigt nog verkar det inte denna match som blir den nu obligatoriska TV-matchen i premiäromgången på SVT utan istället visas nykomlingarna AIK mot Linköping. Lite märkligt kan man tycka. På Ros blogg redovisas också en rolig detalj om tabellplaceringen på Djurgårdens hemsida. HV placeras utan förklarlig anledning näst sist i en tabell som annars följer omvänd bokstavsordning (förutom för HV och DIF som placeras överst såklart). Finalförlusten svider..


Lite silly också..
HVs ungdomssatsning går vidare. Idag offentliggjordes att Jesper Fasth, Johan Linnander och Jesper Williamsson från HVs J20 får a-lagskontrakt. Mycket roligt och extremt viktigt för HVs del att ungdomssatsningen fortsätter bära frukt. Får HV, vilket jag hoppas, behålla alla 'ungdomar' från säsong 09/10, alltså Torp, Örnerud, Ullström, Peterson, Almqvist och Tedenby så har HV en riktigt fin stomme att bygga för framtiden. Troligtvis kommer ett par av dessa visserligen försvinna tyvärr. Men framtiden ser ändå ljus ut när det gäller att hålla strategin att ha en stomme av spelare med lokal anknytning i a-truppen. J20-spelarna Jesper Thörnberg och Oscar Fantenberg får dessutom i samma veva utbildningskontrakt.

I övrigt på värvarsidan verkar det som att det är klart att HV har skrivit kontrakt med de finska backarna Juuso Hietanen, närmast från Brynäs och den gamla HV-spelare Mikko Louma. Anledningen till att detta inte är officiellt än ska bero på att båda har en KHL-klausul i sina kontrakt. HV avvaktar alltså därför med offentliggörandet.

Det har också klart med ny klubb för Petrasek. Vitryssland och Dynamo Misk blev det. Att Pettan skulle flytta var visst mer eller mindre klart innan säsongen började. Nu är det alltså klart vart han hamnar också. Bara att önska David varmt, varmt lycka till och välkommen tillbaka till HV i framtiden.

2 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Ska tydligen vara ett kontrakt över tre säsonger med Mikko enligt Ros på aftonbladet... så frågan är om Mikko väntar på KHL eller vad det handlar om? Tycker det känns skumt att Mikko väntar på ett erbjudande där, eller skriver på ett kontrakt över tre säsonger med HV... Nu är inte Ros mest tillförlitliga källa men det är något att surra om så här i silly-tider.=)

Annars jättekul med ungdomarna, helt rätt väg!

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.