onsdag 18 april 2012

Ett försök till sammanfattning, del 2

Fortsätter min sammanfattning av den gångna säsongen. Här tänkte jag göra det enkelt för mig och gå igenom spelare för spelare med en kort kommentar och ett betyg 1-10 där 5 motsvarar att spelaren motsvarat sina förväntningar. 1 betyder att han inte på något sätt motsvarat dessa och 10 med jättemarginal överträffat dessa. Detta innebär att det blir många betyg runt 5 och inte så många som hamnar varken i botten eller toppen av skalan denna säsong. Få har varit rent usla jämfört med sina förväntningar. Tyvärr är det än färre som överträffat dem ordentligt. Kan värt att påpeka att eftersom betyget baseras just på mina FÖRVÄNTNINGAR krävs det mer för spelare som Davidsson och Voutilainen att få höga betyg än exempelvis Kristiansen eller Liket.


Målvakter
Daniel Larsson
-Inför säsongen hade man hoppats att han skulle lyfta sig från en halvdan första säsong i HV-tröjan. Men lyftet kom aldrig. Många fina insatser blandades med riktiga bottennapp. Blev heller aldrig matchvinnare i slutspelet.
Betyg: 3

Andreas Andersson
-HVs andramålvakt i många år men stod mer än han gjort tidigare säsonger. Spelade stabilt hela säsongen och belönades för detta med att få chansen på allvar i slutspelet. En chans han inte riktigt tog tyvärr. Men Andreas överträffade ändå mina förväntningar denna säsong.
Betyg:  6


Backar
Mattias Karlsson
-Riktigt bra debutsäsong av "Kolan". HVs bästa back under säsongen. Lyfte sig också i slutspelet. Hade han inte haft en svacka i december-januari så hade betyget blivit ännu högre.
Betyg: 8

Mikko Louma
-Det här var verkligen inte Loumas säsong. På tok för mycket slarv även från en spelare som vi vant oss vid spelar med små marginaler. Jag höjde på ögonbrynen när han själv i en intervju sa att han spelat skadad i stor sätt hela säsongen. Varför åtgärdade man inte detta tidigare i så fall? Med tanke på hur säsongen gick verkar detta vad han än själv säger, ha påverkat honom.
Betyg: 2

Adam Almqvist
-Efter succén i slutspelet 2010 blev Adam säsongen 2010-2011 en de mest kritiserade spelaren av egna fansen. Mycket obefogad kritik. Kan köpa att han inte har mycket till skott men hans defensiva arbete är närmast prickfritt match efter match. Var borta en del under säsongen men visade i övrigt hög klass. Kommer saknas.
Betyg: 6

Daniel Grillfors
-En riktigt bra säsong offensivt av Grillen. När han väl fick chansen tog han den men fick ändå aldrig riktigt förtroendet av tränarna. Kommer saknas, även han. Inte helt övertygande i försvarsarbetet alla gånger dock.
Betyg: 6

David Petrasek
-Målades upp som frälsaren i vintras när han till slut kom tillbaka till HV. På ett sätt motsvarande han också förväntningarna. Laget lyftes en del. Även om han inte gjorde underverk på isen så märktes det på laget att Petrasek gör en skillnad. Dessutom fick vi se prov på han fruktade skott från blå vid några tillfällen. Lever upp till de skyhöga förväntningar man hade trots en del slarv emellanåt.
Betyg: 5

Mats Trygg
-Skadad stor del av säsongen. Men när han kom tillbaka gav han många, bland annat mig fel när det gällde om en 35-årig norrman som spelat i tyska ligan senaste säsongerna skulle hänga med i Elitserien. Stabil utan att glänsa
Betyg: 7

Noah Welch
-Tuff defensiv back. Började lovande men kändes aldrig som han riktigt hittade rätt. Hade förväntat mig lite mer av honom.
Betyg: 4

Daniel Rahimi
-En spelare jag gillar eftersom han spelar efter sin kapacitet och utnyttjar de styrkor han har (fysiken). Hade han varit bättre med pucken och lite snabbare hade han kunnat bli en riktig back-klippa.
Betyg: 5

Oscar Fantenberg
-Det lilla vi fick se av 'Fanten' i HV var tyvärr inte övertygande. Men potentialen finns och jag hoppas lyftet kommer nästa säsong istället.
Betyg: 3


Forwards
Johan Davidsson
-Mr HV. Levande legend och vår viktigaste spelare. Tyvärr inte på den nivån i spelet han skämt bort oss med tidigare. Tyckte ändå han lyfte sig en del i slutet av grundserien och i slutspelet vilket höjer betyget lite. Men utvecklingskurvan känns oroväckande dalande för HVs del.
Betyg: 3

Jukka Voutilainen
-Kanske den största besvikelsen denna säsong. Visserligen gör han lite i det tysta ett bra defensivt jobb, men en spelare i förstakedjan måste producera mer framåt.
Betyg: 2

Kamil Piros
-Lite underskattad bland HV-fans tycker jag. Visserligen inget gediget jobb bakåt. Men kan skapa mycket på egen hand i offensiven.
Betyg: 5

Jesper Fasth
-Jag siade inför säsongen om att Jesper skulle få sitt stora genombrott denna säsong. Så blev det inte riktigt då han fick en stor del av säsongen förstörd av först sjukdom sen långtidsskada. När han spelade infriade han dock min högt ställda förväntningar.
Betyg: 5

Jason Krog
-Av det jag sett av Krog i Frölunda tidigare var jag inte mäkta imponerad. Höll hela säsongen en hög jämn nivå och stod för del grymma insatser. Blir viktig för HVs offensiv även nästa år.
Betyg: 7

Jesse Joensuu
-Vilken spelare! Blev bara bättre och bättre ju längre säsongen gick och var under slutspelet HVs klart bästa. Fysik, fart och en jäkla inställning. Bara att hålla tummarna för att vi får behålla denna guldklimp även nästa säsong
Betyg: 9

Andreas Falk
-Väldigt hög lägstanivå. Fantastiskt bra under hösten när hela hans kedja öste in mål. Tappade lite under våren. Vet inte om det är en efterhandskonstruktion med tanke på att man nu vet att han lämnar HV men kan det berott på att han inte haft hundra fokus utan redan i tankarna var på väg bort?
Betyg: 5

Per Ledin
-Man vet ganska exakt vad man får av Ledin. En helvetes jäkla inställning och en hel del uppretade motståndare. Önskar ändå jag kunde få se mer av det hockey-kunnande Ledda trots allt besitter också.
Betyg: 5

Oscar Sundh
-Lyfte sitt spel en nivå under denna säsong. Var landslagsklass under början av hösten. Tyvärr hittade han efter en kortare skada senare på hösten inte tillbaka till den formen. Får hoppas han gör det under nästa år.
Betyg: 8

Tommy Kristiansen
-Stark fysisk spelare. Men fick tyvärr inte mycket uträttat. Hade velat se mer av hans fysik och 'retsticke'-egenskaper än jag fick.
Betyg: 3

Patrik Carlsson
-Bra fart och teknik. Tyvärr fick han inte ut så mycket av det rent poängmässigt. Mer hockey i sig än jag räknat med men fick ut så lite av det. Blir väl ett medelbetyg då.. Är för övrigt övertygad om att han kommer lyfta sig till nästa säsong.
Betyg: 5

Morten Ask
-En av de konstigaste värvningarna som Stillman stått för. Hade låga förväntningar från början. Förväntnigar som inte infriades
Betyg: 3

Johan Lindström
-Började säsongen mycket bra och producerade en del poäng. Tappade rejält under våren tyvärr. Blir därmed medelbetyg.
Betyg: 5

Sådär, 24 spelare beygsatta och dessa får tillsammans ett snittbetyg på exakt 5 . Det innebär alltså att truppen ganska väl infriat mina förväntningar. När spelare som Davidsson, Voutilainen och Louma underpresterar så mycket är det inte konstigt att truppen inte får bättre betyg än så.   

Jag väljer att inte betygsätta de unga spelarena som figurerat i truppen dels på grund av att jag inför säsongen hade dålig koll på dessa och för jag sett för lite av många av dem för att kunna bedömma dem. Men kan nämna att det ska bli spännande att se hur Jonas Gunnarson, Jesper Thörnberg, Sebastian Dyk, Sebastian Strandberg, Oscar Engsund och Viktor Näslund kommer utvecklas. Jag räknar med att alla dessa kommer finnas tillgängliga för a-lagsspel även nästa säsong.

1 kommentar:

NHL-resor sa...

Hej!

Är du intresserad av ett länkbyte? Hör gärna av dig i så fall.

Mvh Thomas