torsdag 12 april 2012

Wesslau ansluter, Grillfors bryter, Williamsson och Dyk förlänger

De senaste dagarna har rykterna varit många kring nyförvärv för HV. Det hetaste av dessa var att Wesslau ska in mellan stolparna inför nästa säsong. Idag bekräftades också det då HV gick ut med att Djurgårdens förstamålvakt nu skrivit på för tre säsonger med HV. Lite tidigare idag offentliggjordes också att backen Jesper Williamsson (som varit utlånad till Troja) får förlängkontrakt och forwarden Sebastian Dyk får a-lagskontrakt. Båda dessa kontrakt gäller nästa säsong. Jag ser positivt på alla dessa tre nyförvärv. När det gäller Dyk och Williamsson är jag övertygad om att de är framtidsnamn för HV och kommer, om HV vill, säkerligen tillhöra toppskiktet i HV inom några år. Wesslau har jag under senaste säsongerna imponerats av där han match efter match räddat ett Djurgården utan försvarsspel. Dock gjorde han enligt uppgift ingen bra kvalserie när det gällde som mest. Inget gott tecken såklart om man söker en målvakt som likt #1 lyfter sig i när det gäller som mest. Men om detta var en engångsföreteelse eller något mönster får vi se i framtiden. Man kan i den 'beräkningen' ta med att han för två år sen stod i motståndarmålet i finalserien när HV tog SM-guld. Då var han allt annat än dålig.

På minussidan idag har vi Grillfors som bryter sitt kontrakt. Mycket tråkigt tycker jag. En lojal två vägs-back som fått oförtjänt lite förtroende senaste säsongerna. Det är säkerligen mycket därför han lämnar. Jag hoppas det innebär att HV har någon toppback på ingång för att fylla Grillens plats. Lycka till i framtiden Daniel!

Truppen inför nästa säsong börjar se allt mer klar ut:
Målvakter
Gustaf Wesslau
Jonas Gunnarsson

Förstafemman
Petrasek, Karlsson
Davidsson, Voutilainen, [Vakant]

Andrafemman
Trygg, Fälth
(Joensuu), Krog , Fasth

Tredjefemman
Louma, [Vakant]
W.Karlsson, Sundh, Ledin

Fjärde
Williamsson, Fantenberg
Carlsson, Kristiansen, Lindström

Extra: Dyk

Enligt min uppställning ovan finns det en, eventuellt två vakanta forwardsplatser och en backplats att fylla. Stillman säger också i detta inslag från idag att man letar efter en forward till. Jag gissar att man här egentligen tittar efter två då Joensuu tyvärr lär utnyttja sin utlandsklausul. Här har de hetaste rykterna sista tiden varit Krogs förre detta radarpartner Darren Haydar som tillhört toppskiktet av forwards i AHLs farmarliga under flera säsonger. Senaste dagarna har också Jämtins återkomst varit ett hett rykte. Jag finner det senare lite märkligt med tanke på under de omständigheter som han lämnade HV med rykten om att spelare i HV inte drog jämnt med Jämtin. Men samtidigt har det runnit en del vatten under Kanalbron sen dess och Jämtin är en förbannat bra hockeyspelare. När det gäller backar har vi även där två heta come back-rykten i Pasi Puistola och Juuso Hietanen. Skulle det visa sig att en av dessa kommer ansluta ser HVs backbesättning ruggigt bra ut. Båda har vi spetsbackar ner på tredje backpar. De närmaste dagarna blir fruktansvärt intressanta när det gäller nyförvärvsbiten. Men alla HV-fans kan nog hålla med om att den här årets silly season redan slagit förra årets ganska tråkiga historia med många tunga namn som lämnade och inte helt fullt ut ersattes. 

Inga kommentarer: