fredag 5 oktober 2007

Remmen slutar

HV blir nu en riktig trotjänare fattigare. Mattias Remstam slutar med omedelbar efter åtta säsonger i HV. Han har varit en sån där spelartyp som alla tränare måste drömma om,kanske inte skapar de stora rubrikerna. Men som alltid ger 100% och aldrig gör en dålig match. Visserligen drogs han under de senaste åren av en rad skador, bland annat ryggproblem som märkbart påverkade hans spel. Mycket möjligt är det också att det som gjorde att Mattias till slut beslutade sig för att lägga av. Eftersom avhoppet kommer vid en minst sagt märklig tidpunkt sätter det självklart igång spekularandet. Kanske kommer framtiden utvisa vad den verkliga anledningen till att han slutar är, eller så blir det som i Hannula-fallet, endast massa rykten och spekulationer.
Att ersätta en spelare med sån karaktär som Remmen har blir svårt. Fast å andra sidan har HV många spelare av den typen i dagens trupp. Kanske ska HV snarare kolla efter en sniper? Eller varför inte låta en junior få chansen. När Henrik Eriksson fick chansen ett par matcher förra säsongen tycker jag inte han gjorde bort sig.

Hur som helst; Det är inte utan vemod man konstaterar att HV blir en profil fattigare. Undertecknad tackar för all glädje Mattias skänkt oss HV-supportrar genom åren och önskar honom all lycka till i framtiden.


Remmen, tack för allt

Inga kommentarer: