tisdag 4 december 2007

Skitmatch, åtminstone i två perioder

Efter första perioden lutade det åt att det skulle kunna rinna iväg till mitt tippade 7-1 till HV. Det stod då 2-0 och HV kontrollerade matchen precis på det sätt man kan förvänta sig av ett lag som möter ett annat som har 30p färre efter 25 omgångar. Andra perioden började också helt ok. Men sen hände nått. Det blev lite stökigt med bland annat lite smågruff där Ward äntligen var inblandad. Det slutade med att hans motståndare får hjälmen avslagen. Strax efter detta tar domarn en utvisning på en SSK-spelare på något som absolut inte var utvisning. Det gör att både hemmapublik och hemmalag vaknar till. På isen blir SSK nu mycket aggresivare och börjar vinna närkamper. HV o andra sidan blir allt mer passiva. Och så fortsätter det till långt in i tredje perioden. På den tiden, från den felaktiga utvisningen till SSK-offensiven stannar av i tredje presterar HV sitt sämsta spel den här säsongen och SSK lyckas göra två mål (och HV tack vare en soloprestation av Voutilainen ett). Det hade dock inte varit orättvist om SSK gjort tre till den här perioden. Så dåliga var nämligen HV. De blev passiva, vann inte en närkamp, blev stressde i egen zon och fick knappt till ett uppspel över mittzon. Liv motade säkert 25 skott under denna period och är den största anledningen till att HV fick med sig några poäng från Södertälje ikväll. För sen blev det inga fler mål och HV lyckades bärga alla tre poängen med de tre gjorda och två insläppta mål som blev.

Domarinsatsen var riktigt dålig ikväll. Efter att Morgan Johansson från Ljungby (var annars?) blivit varse om att han dömt en felaktig utvisning mot Södertälje, slutade han blåsa för deras förseelser medan HV åkte ut för sina. Morgan borde lära sig att två fel inte gör ett rätt! En kompensationsutvisning kan jag köpa men att plötsligt inför två helt olika nivåer för respektive lag är inget annat än dåligt. Jättedåligt. Detta hjälpte också såklart SSK att få igång sitt spel. Det ursäktar dock inte HVs passivitet och vilsenhet i andra och tredje perioden.

Förutom Liv ska Grillfors, Falk, Thörnberg och Melin ha beröm för sitt spel. Liksom efter Mora matchen hoppas jag på bättring mot det enda laget som HV ännu inte har en trepoängare emot den här säsongen, det laget man minst unnar några poäng, nämligen LHC. Om inte HV skärper sig blir det storstryk. Men bättring blir det väl? Är ju ändå en toppmatch igen och då vet vi ju att HV spelar bra. Så har det varit hittills den här säsongen.