lördag 13 september 2008

HV71

Hade från början tankar på att placera mitt kära HV71 överst i tabellen även denna säsong. Det tipset slog ju väl ut då. Men denna säsong gör jag inte det av främst två anledningar:

1. Försäsongen
HV har inte skrämt livet ur motståndarna under sin medverkan i Nordic Trophy. Spelet har ofta varit krampaktigt och inspirationen har inte funnits där. Nu vet jag såklart att det är svårt att uppbåda sådan glöd under några matcher mitt i sommaren under en försäsongsturnering några månader efter ett SM-guld. Men det är också just det som är grejen: Man måste vara 100% och ha den rätta inställningen i så gott som varje match om man ska vinna serien. Ju undrar om den finns där hos laget i år för att hamna överst. Det har iofs tagit sig på slutet med fyra raka segrar som avslutning på försäsongen..


2. Skadeläget
Snuddar också vid ämnet försäsongen. Många har dragits med skavanker sen SM-gudlet bärgades. Både Davidsson och Thörnberg har opererats. Puistola har också varit borta länge. Dessutom mindre allvarliga skador på Staal, Tedenby, Leine och Andersson. Dessutom har de skadebenägna spelarna Torp, Halvardsson och Fredriksson varit borta en hel del. Skulle de visa sig vara borta lika mycket som de var förra säsongen ser truppen helt plötsligt lite tunn ut. Speciellt med tanke på att HV jämfört med andra lag (förutom LHC) ska spela Champions League i vinter utöver elitserien. Kan bli mycket kostsamt om man sliter på få spelare för mycket i för många matcher.

Men ser man det positivt och utgår från att spelarna håller har HV på pappret ett förbannat bra lag. Minst lika bra som förra säsongen. Undviker laget för många skador av den allvarligare karaktären, hittar man det där härliga go:et man hade stora delar av förra säsong och kan några av juniorerna kanske blomma ut så kan min tippade tredjeplats definitivt vara i lägsta laget.

Inga kommentarer: