måndag 8 februari 2010

Tack Rögle

Senast HV spelade hyfsat en hel match var på HV borta mot Djurgården. Ikväll stod stockholmarna för motståndet igen och åter igen gör HV en hyfsad match. Bra lag som Djurgården som försöker spela ett offensivt spel verkar få fram det bästa av HV. Spelet blir snabbare, mer kreativt och mer fysiskt med bra närkampsspel och mindre ryggsäckshockey. Ikväll drog också HV det längsta strået vilket var rättvis även om Djurgården och framför allt Mickael Nilsson gör en riktigt bra match.

Allt är inte frid och fröjd för det. Några spelare måste höja sig till OS-uppehållet. Särskillt illa är det på backsidan. Det begås alldeles för mycket misstag av HVs backar på fel sida röd. Uppspel och rensningar och rakt i gapet på motståndare, markering missas och allt som oftast tas konstiga felbeslut. Det är inte bara Torp som fått mycket skit för sådant som står för detta. Det är nästan samtliga backar inklusive Puistola och även ibland Petrasek. Den enda som håller acceptabel felprocent i försvarsspelet bland backarna är Niniimaa. Offesnivt ser det bättre ut både bland backar och forwards. Här gör backarna ett bra jobb och alla vågar delta i anfallsspelet. Bland forwards börjar allt fler pjäser komma igång. Laine behöver man knappt nämna. Stekhet. Davidsson, Thörnberg och Tedenby (två mål ikväll) håller på att hitta formen. Samtidigt väntar man på att andracenter Beech någon gång ska komma igång. Voutilainen har inte heller varit sig själv sen sin sjukdom. Kanske beror på just det också. Lindström och Melin har också fallit tillbaks lite sista tiden.

Nu väntar ett skönt OS-uppehåll för alla HV-spelare utan möjligen Liv som åker med som tredjemålvakt med Tre Kronor. Ett uppehåll där man kan slicka såren, träna bra och förhoppningsvis komma heltaggade tillbaka efter uppehållet mot Rögle borta den 27e februari.

Apropå Rögle: Skrällsegern borta för skåningarna borta mot Linköping göratt vi får vara serieledare under uppehållet. Tack Rögle!

2 kommentarer:

kavehlhcbloggarn sa...

HV kommer tvåa i serien och ni kommer inte ha en chans mot stora stolta Cluben den 13 mars i Cloetta!

KAVEHLHCBLOGGARN sa...

HIV ÄR EN SMITTA , NI HAR KNULLAT SMITTAD FITTA!

LHC ÄR DOM BÄSTA , HEJA HEJA HEJA CLUBEN!