torsdag 4 februari 2010

HV tappar

Tyvärr ser spelet inget vidare ut för tillfället, vilket helt talar emot mitt inlägg från förra veckan då jag efter Djurgårdsmatchen tyckte HV såg ut vara på rätt väg formmässigt. Nu har det istället blivit ynka 3 poäng på fyra match och spelet har inte stämt alls. Ikväll var inget undantag även om det kanske var bättre än senast mot SSK. Tyvärr känns det som HVs spel just nu bygger på enskilda spelares prestationer. Inte alls på att man som lag försvarar och anfaller tillsammans. Idag var det mycket Laine, Tedenby och till viss del Davidsson som drog igång anfallsspelet för sina respektive linor. Men detta håller inte, inte om man vill vinna serien. Ännu mindre om man vill vinna SM-guld. Egentligen har jag inte varit orolig förrän nu, när man i pausen hör Janne Karlsson vara nöjd med spelet efter en första period som nog ändå var den sämsta perioden kvällens match.

En del av förklaringen kan säkert vara det som CanalPlus-kommentatorerna är inne på, att HV inte har lika stort poängbehov som motståndarna ofta haft sista tiden. Sen kanske även HV är inne i en hårdare träningsperiod än andra lag för att kunna toppa lagom till slutspel. Men allt förklarar det inte för HV har verkligen inte varit bra de senaste tre matcherna. Nu börjar laget tappa mot LHC ordentligt i serieledning och snart flåsar Djurgården och Färjestad i nacken. Jag hoppas verkligen man i laget tar tag i detta snarast. För så här illa får det inte se ut från ett lag som aspirerar på att vara sveriges bästa.

Roligaste sen sist är istället att Voutilainen skrivit på för fyra nya säsonger. Förra veckan Davidsson, nu Voutilainen. Det ser ljust ut för HVs framtid. Nu fattas bara långtidskontrakt på Melin, Petrasek och Liv och HV har hela stommen från de senaste åren även kommande år.

Tråkigare däremot är att legenden Per Gustafsson verkar ha spelat sin sista match i HV-tröjan. Trist om en sån fantastisk karriär ska avslutas mitt i säsongen med en skada. Hade gett mycket för att den istället skulle avslutas med avgörande mål i SM-finalen från en på sprutor spelandes Pelle.

Inga kommentarer: