tisdag 24 augusti 2010

Första förlusten avklarad

Lite snabb uppdatering från helgen: Började på fredag med första förlusten i matchen mot Schweiziska mästarna Bern med 5-1. Precis som tidigare under försäsongen har jag inte sett matchen men av statistiken att döma kan man misstänka att HV en svaghet som lever kvar från förra säsongen som måste rättas till: Box play. Fyra av fem insläppta mål i den spelformen (och det femte i öppet mål). Nicht gut! Just den detaljen alltså.

Dagen efter, på lördagen studsade HV tillbaks och slog Red Bull Salzburg 4-3. Egentligen känns upplägget perfekt; en klar förlust som spricker hål på eventuell uppblåsthet och kanske även blottar de svagheter laget har. Dagen efter vinst som gör att förlusten inte sätter sig allt för mycket i huvudet heller. Lite motsägelsefullt kanske. Men just på försäsongen är nog en balans mellan att bygga upp ett bra självförtroende och att inte få hybris viktig. Att hitta en trygghet i sitt spel men inte tro att man för den sakens skull kan ta sig friheter och bli bekväm och tro, eller åtminstone undermedvetet få känslan av att allt ska lösa sig av sig själv.

Imorgon väntar ny match. Den här gången hemma i småland, närmre bestämt i Gislaved mot Kärpät. Det verkar som att HV ställer upp med samma lag som senast. Det borde innebära att Torp, Puistola, Ledin, Laine, Louma, Ward och Hietanen fortfarande saknas.

Inga kommentarer: