torsdag 19 augusti 2010

Fortsätter slakten?

Att redovisa sen sist: 5-2 seger över Malmö i Tranås och igår 6-1 seger över Zürich i Kebo. Anmärkningsvärt från Zürich matchen var att HV gick från 1-1 till 5-1 på 90 sekunder i första perioden. De fyra målen då utspridda på samtliga formationer. Man kan anta att det alltså var mål, byte, mål byte, mål byte och slutligen mål byte. Ser man på European Trophys hemsida har HV framskjutna positioner i de flesta tabeller och försäsongen har väl knappast börjat bättre, i hård konkurrens med exempelvis förra året och någon försäsong för några år sedan (kanske var det 2006). Det som gör det hela än mer imponerande är att en rad spelare fattas. Puistola, Hietanen, Laine och Louma för att nämna några saknades exempelvis i gårdagens match.

Man frågar sig om något lag kommer kunna sätta stopp för HV denna försäsong? Nu har jag inte sett något av spelet men sett till resultatet ser de ruskigt heta ut. Men, det är tätt mellan matcherna och laget är inte helt vana vid hårt matchande så här tidigt på säsongen. En reaktion lär nog komma förr eller senare. Hur som helst är det viktigaste under försäsongen att man får in ett grundspel som alla känner sig trygg. Sen är det naturligtvis trevligt om vissa formationer kan sätta sig, frågetecken rätas ut och powerplay/boxplay-spel finslipas.

Match ikväll igen. Den här gången mot SC Bern i en ort som heter Langenthal. Vågar man tippa något annat än storseger för HV?

Inga kommentarer: