torsdag 6 oktober 2011

Lite mindre engagemang ikväll

Det var verkligen känslan av dagen efter i kvällens match mellan HV och Timrå ikväll. Det mest intressanta på förhand var paret Torp och Öneruds återkomst till Kinnarps i motståndartröjor. Måste erkänna att det kändes väldigt konstigt att se Torp stå och bli intervjuad i Timrå-mundering.


Själva matchen blev en rätt avslagen historia. Åtminstone fram till sista perioden. Första fyrtio handlade det om två jämna lag som spelade hyfsat stabilt bakåt men ändå bytte en del chanser. I tredje höjer sig HV. Börjar jobba mer i anfallen och tar över matchen. Liksom i tisdags hade denna match en gyllene femminutersperiod för HVs del då alla tre mål för hemmalaget kom. Det räckte för seger även om Timrå fick in en reduceringspuck när de chansade med att ta ut målvakten i spel fem mot fyra. Segern kändes aldrig hotad. Efter den sjuka matchen mot AIK senast var det ganska skönt att se HV 'göra en dag på jobbet' och vinna ganska komfortabelt som favoriter. Andreas Andersson spelade stabilt och bör få fortsätta och visa vad han går för som förstakeeper.


Här kommer vi in på AIK-matchen igen. Eller snarare kan vi ta ansats i den. Denna otroliga match gjorde vår tänkta förstakeeper efter ett antal riktigt bra insatser en riktig plattmatch. Så gott som varje skott blev det retur på och dessa ofta rakt ut i banan. Det såg likadant ut någon match precis i början av säsongen. Jag efterlyser en betydligt högre lägsta nivå från Daniel och dessutom från Mikko Louma. Också han agerade mycket osäkert och stressat under första två mot gnaget. Men ikväll var han samma gamla Louma vi vill att han ska vara. Som ledande back i ett tänkt topplag håller det inte med att få dessa bottennapp.


I övrigt har HV-spelarna presterat som efter mina förväntningar och del till och med högre. Bland nyförvärven har Joensuu och Krog imponerat väldigt på mig.  Joensuu för sin tyngd i anfallssspelet. Laines ersättare med lite jämrnare 'prestationskurva'. Dvs inte riktigt lika höga toppar och inte lika djupa dalar än så länge. Krog har gått från klarhet till klarhet och är verkligen komplett i sin roll som andracenter. Mycket mer kan man inte begära. (Skadan Krog drog på sig ikväll förtar verkligen segerglädjen. Bara hålla tummarna för ett så positivit besked som möjligt och det snarast.). Mattias Karlsson är en annan går från klarhet till klarhet och Patric Carlsson med sin fart kan nog komma att bli riktigt nyttig för HV. En ny Sundh? Övriga spelare har spelat som man kunnat förvänta sig. Kanske ska tilläggas att jag personligen då hade höga förväntningar på Jesper Fasth. Dessa har verkligen infriats. Tillhör nu definitivt gruppen toppforwards i HV. 


Jag kan heller inte riktigt helt släppa 7-8 matchen mot AIK. Hockeyligan grottar ner i intressant statistik kring målrika matcher och osannolika vändningar i den här artikeln. Där står det att det var tio år sen senast ett lag vände femmålsunderläge. Men artikeln redovisar inget exempel på en sådan vändning. Frågan är om det någonsin skett? Jag är inte helt säker på det.

Inga kommentarer: