onsdag 22 februari 2012

Matchen i efterhand

Ikväll lyckades jag stänga av allt inflöde när det hockeyn för att få möjlighet att se matchen i efterhand. Ovetandes av resultatet började jag därför kolla på eftersändningen kl 22. Helt klart ett alternativ även i fortsättningen. Bonus var att man slapp långa pauser mellan perioderna.

Tyvärr blev detta en match som inte på något sätt gick HVs väg. Det började med en otroligt ful och solklar tackling i ryggen av Chris Abott på Jesper Thörnberg inte resulterade i någonting. Eller ja, antagligen blir Chris avstängd i efterhand. Så ful och solklar var den. IG till domarna enbart för den situationen. Inte så långt efter det fick Luleå en relativt billig utvisning med sig. Powerplayet som följde utnyttjade de på bästa sätt, det vill säga genom att göra mål. HV gör en helt ok match men efter det målet känns det som att man hela tiden är på efterkälken. Man kvitterade visserligen till 1-1 men Luleå tog ganska kvickt ledningen igen. Matchens bästa drag stod ändå Uffe Dahlén för när HV tryckte på för en kvittering i slutet. Då bytte han målvakt för ge mer tid för de bästa att spela. Apropå det, vilka de bästa var rådde det ingen tvekan om ikväll. Det var förstakedjan med Joensuu, Piros och Voutilainen. Oroväckande nog fanns det inga andra enheter som skapar heta lägen. Kedjan med Falk, Ledin och Sundh kan visserligen ligga på i anfallszon. Men hamnar ständigt i sarghörnen. Davidsson och Fasth i storform till slutspelet känns allt mer angeläget. Gärna att nämda Falk-kedjan hittar tillbaka till den hysteriska formen från i höstas. Hur som helst, Dahléns drag hjälpte inte utan Luleå kunde efter ett mål i öppen kasse och till 4-2 sedan en sen HV reducering vinna med 4-3.

Resultatet innebär att HVs svit med poäng stannade vid nio matcher. Den innebär också att seriesegern med största sannolikhet är körd. Vinner man hängmatchen (vilket är absolut nödvändigt) man har jämfört med Luleå är man sex poäng efter med fem matcher kvar. Det ska väldigt mycket till att dels Luleå ska tappa fem poäng på så få matcher jämfört med HV.

De tråkiga Luleå då? Ikväll har jag inget att anmärka på när det gäller Luleås sätt att genomföra matchen. Man gör i det närmaste en klockren bortamatch (bortsett från idioten Chris och hans tackling). Bara att hålla med hvbloggen och lyfta på hatten för Luleå som blivit ett riktigt boogie team för HV. Hoppas verkligen detta var sista matchen mot Luleå denna säsong. Även om jag såklart hellre möter dem i en final än att HV åker ut tidigare och på så vis slipper Luleå kanske jag ska tillägga..

Inga kommentarer: