onsdag 12 september 2012

Luleå

Det stora diskussionsämnet gällande Luleå den senaste tiden, egentligen sen i vintras, har handlat om att deras speidé lider brist på underhållning. Jag, med motståndarögon är den första att skriva under på det. Men kan jag verkligen förstå varför man som Luleå-fan gillar spelsättet. Ja, kanske till och med älskar det. Inte bara för att det faktiskt vinner matcher åt laget (eller gjorde åtminstone så fram till slutspelet förra säsongen). Men framför allt verkar Luleå-supporten älska när de upplever att 'alla' är emot dem. I synnerhet de som kommer söder ifrån, vilket ju är alla.

När det gäller spel tror jag möjligtvis att man möjligtvis, fyllda av självförtroende efter en fin försäsong kommer våga spela ut lite. Men, efter man gjort så kommer man gå på någon eller några minor i form av förluster med 5-4 eller 7-5 eller liknande. Snart efter det kommer få se vårt kära gamla tråkiga Luleå igen. Men det är inte fy skam det heller, eftersom det för dem till toppen av tabellen.

Utropstecknet: Kanske ingen överraskning men Johan Gustafsson. Kommer hålla många nollor under säsongen. (säkerligen minst två gånger hemma mot HV)

Snackisen bland fansen: Att alla har fel och är orättvisa när de anser att Luleå spelar tråkigt.

Placering: 2

Inga kommentarer: