torsdag 1 november 2007

Hur tänker Sjöberg?

Två saker gjorde mig förbannad under kvällens match. För det första dommaren Sjöberg. Först blir Ward utvisad när han försökt avstyra bråk, sen får Thörberg upprepade slag mot huvudet tills han tappar hjälmen. Ingen utvisning. Sen blir Ward mycket bryskt tacklad bakifrån vilket gör att han flyger med huvudet före in i sargen. Detta resulterar i endast 2+10. Skandal!

Det är dock inte därför HV tappar poäng ikväll. Även om de mycket enklare kunnat knipa full pott om Burström fått det han borde ha fått matchstraff och därmed 5 min i numrärt underläge för Luleå istället för bara två. Nej. HV tappar det på grund av brist på fart, riktigt vilja och det gamla vanliga; virrigt spel i egen zon. Att de inte är på topp motivationsmässigt en sån här match kan jag köpa. Det är omöjligt att vara varenda match, speciellt om man leder serien med ett betryggande avstånd neråt. MEN att spelet i egen zon gång på gång kan bli så förvirrat och ängslig irriterar mig och kan inte förklaras bort lika lätt. Nu har det sett ut såhär i hela förra säsongen och en tredjedel in i denna. Förstår inte att det ska vara så svårt att rätta till med så pass rutinerade och spelskickliga spelare som HV ändå består av. Två punkter:

1. När motståndarna får kontroll på puck i försvarszon: Håll positionen framför mål och framför allt håll rent i slottet. Alltså det spel som HV ofta och mycket framgångrikt tillämpar i boxplay.

2. När man får kontroll på pucken vid hård press från motståndarna: Enkla puckar ut ur zon. Man behöver inte nödvändigtvis skapa kontringsläge efter varje sådan situation.

Bristen på detta var det som kostade två poäng idag. Detta borde vara självklart men ändå verkar det vara otroligt svårt för HV att tillämpa. I övrigt ser spelet otroligt bra ut sett på hela säsongen. Skulle bara denna dessa saker rättas till blir HV än otroligt svårstoppade.

Spelarkritik då? Thörnberg bästa HV-spelare. Liv gör återigen en bra match. Kul också att Pettersson gjorde ett fall framåt. Förhoppningsvis kommer tredjekedjan igång ordentligt snart. Mycket offensivt sparkapital där..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sjöberg är ju matchens gigant. Tar all plats han bara kan och hur bra är det när han knappt ska synas. Nej allvarligt. Inte många rätt från Sjöberg ikväll. Inget lag vann väl på hans bristande vilja och usla kompetens men Luleå förlorade definitivt på det. Inte i de situationer Du beskriver dock. Men från Rinkside där jag sitter så är han betydligt längre ifrån några rätt än borde vara.

Omskola den fan till nåt vettigt. P-Lisa kanske.

Ledin... Snacka om ful fan...

Nidek sa...

Kul att vi är överrens om Sjöberg. Säger väl en del om hans insats när anhängare från båda lagen tycker han var kass.

Angående Ledin såg man inget av det på TVn men jag kan mycket väl tänka mig att han gör en del en bit från spelet. Annars är han mycket nyttig för HV. Ger alltid 100% vilket tyvärr är rätt ovanligt.