tisdag 10 november 2009

Snygga mål, dåligt spel

Det jag såg av förra veckans landslagsspel var Finland-Sverige. Utifrån vad jag såg från den kan knappast Thörnberg eller Davidsson vara slitna allafall. Så lojt och dåligt var det, precis som hos de övriga svenska spelarna. De finska landslagsspelarna i HV, puistola och Voutilainen borde däremot vara fyllda av självförtroende efter den historisk stora seger över ett uselt tre kronor. 7-0! Borde inte kunna hända.. Förutsättningar för en bortamatch mot Luleå fanns alltså. Övriga spelare borde vara utvilda också (utan möjligtvis Peterson som spelat med J20-landslaget).

Men inte.. HV forsätter där de var innan uppehållet: Med lojt och slarvigt bortaspel. Jo. Det var bättre än tre kronor mot Finland. Första halvan av tredje innan Luleås två snabba som förövrigt tog all energi ur HV såg det till och med riktigt lovande ut. Målen HV bjöd på var också alla tre väldigt snygga. Ettan var en soloräd av Liket, tvåan ett grymt pass av Davidsson diagonalt över anfallszon som Thörnberg styr in och trean en isare från Ninimaa som Beech styr in. I sista målet visade verkligen Ninimaa sin speluppfattning. Grymt snyggt!

Men det sammalagda intrycket är inte positivt. Man börjar verkligen undra om laget verkligen klarar av att vinna serien överlägset som jag och många med mig började tro efter den fina inledningen. Just nu är HVs spel i nivå med ett mittenlag, högst.

Undrar förövrigt vad vi har måldomare till? Är det tveksam målsituation döm i hemmalagets favör istället. Så är det ändå i praktiken nu.

Inga kommentarer: