måndag 16 november 2009

Toppmatch = bra spel

När HV som ikväll möter en 'kollega' bland de fyra stora blir det som vanligt bra spel, i synnerhet från HVs sida. Ikväll gör man närmast en prickfri insats och befäster serieledningen eftersom Färjestad också förlorade. HV var egentligen bättre i allt och borde vunnit med mer. Men det enda negativa, lite ouppmärksamhet i försvaret gör att det blev så pass jämnt som 6-4. Sen får man ju inte heller glömma att LHC, eller framför allt deras tjecker är ruskigt effektiva. Om jag inte tog fel gjorde Linköping tre mål på sina nio första skott.

Bäst ikväll var Laine. Vilken fart! Vilken intentitet! Spelade sitt livs hockey och stod också för två mål. De andra två finnarna på plan, Niinimaa och Puistola var också mycket säkra i sitt backspel (Voutilainen spelade inte). Sen vill jag berömma HVs framtid, Ullström och Önerud som var riktigt bra och visar fin inställning. Torp och Tedenby gjorde inte heller bort sig. Bådar gott för framtiden! (Peterson spelade inte). Björk som fått mycket kritik spelade också upp sig jämfört med tidigare. Enklare spel och till synes mer koncentrerat.

En som också förtjänar beröm är Janne Karlsson som tar en time out i HVs enda dåliga del av matchen, mitten av tredje. Där visar han tydligt med kroppspråket vad han tycker om HVs just då slappa spel utan försvarstänk som håller på att straffa sig mer än bara en gång. Time outen innebär slutet på den dåliga perioden. När HV kommer ut igen på isen efter detta spelar de nämligen med en ruskig defensiv och segern är från där aldrig i faran. Mycket bra coachat! Sånt man saknat med både Mårts och Kenta.

På torsdag väntar ny toppmatch. Den här gången borta mot Färjestad. Ny bra match från HV att vänta alltså, eller? Läge att segla ifrån ytterligare i tabellen..

Till sist: De två tveksamma målen. Jag tycker domarn gjorde rätt som godkände båda. Jämtins lätta knuff på Petrasek får visserligen stora konsekvenser eftersom pucken träffar en fallande Petrasek som styr pucken i eget mål. Men någon utvisning är det inte. Sen Öneruds 'tripping' som först den blinda kommentatorn* på PPV först inte ser sen är bombsäker på att det är tripping är inte tripping. Det är istället precis som Önerud säger att han möjligtvis nuddar Norrena på undersidan av benskyddet. Vilket man också ser på tv-bilderna om man är just seende.

*) Jag tycker ändå att kommentatorn, som brukar vara den som kommentera i Jönköping är bra och skön att lyssna på. Man kunde önska att han hade lite bättre koll på situationerna ibland bara. Någon som vet vad han heter förresten?

3 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Kommentatorn heter Patrik Westberg, bor i Alingsås och kommenterar mest i GBG och Jkpg då när det är hockey och fotboll. Även handboll kör han en hel del och varit speaker när Alingsås handbollslag spelar hemma. Håller med dig i ditt omdöme om han, verkade inte alls med i matchen igår och svamlade en massa strunt. Han har också en förkärlek att tjata om vår käre Wardsson och hans utvisningsminuter.;-)

Nidek sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nidek sa...

Sportsnackaren: Tack för infon! Jo.. En hel del tjat om utvisningsminuter har det blivit emellanåt när han är med. Men som sagt, på det stora hela tycker jag han är skön att lyssna på, trots bristerna.