tisdag 26 januari 2010

Börjar se bra ut

Var på plats igår och såg HV-Djurgården. En riktigt underhållande match som kunde slutat hur som helst så en poäng var nog rättvist. Hade Liv haft en riktigt bra dag hade det säkert blivit fler poäng. Hur som helst börjar man få en positivt känsla kring laget. Skadade spelare börjar komma tillbaks, förstakedjan med Davidsson i spetsen som haft det lite tufft ett bra tag börjar komma igång. Johan blev förövrigt helt välförtjänt utnämnd till HVs bästa spelare igår. Nu är det inte allt för många matcher kvar till OS-uppehållet som HV-spelarna, Liv undantaget, kan ägna åt träning och återhämtning. En inte allt för kvalificerad gissning är att HV gör ett upplägg med hård träning till en början för att sedan trappa ner för att kunna få en uppåtgående formkurva lagom till slutspurten av serien. Hur än upplägget blir tror jag gynnar HV, som ändå, trots den uppåtgående trenden, inte varit nära sin formtopp på ett bra tag nu.

Kenta fick sparken från Lugano. Inte så oväntat tydligen av klubben som tydligen gjort till en tradition att sparka tränare hellre för tidigt än för sent. Betyder det att det finns större möjlighet att spelare som Davidsson istället blir kvar i HV? Man kan ju alltid hoppas..

Djurgårdens klack förresten. Det har äntligen, efter lång tid av dvala blivit lite drag på läktarna på Djurgårdens hemmamatcher. Inte utan att man blev lite avis på den mäktiga sång klacken lyckades få igång flertal gånger under matchen. Jag minns hur det var när man besökte Globen på nittiotalet när Djurgården var ett ständigt topplag. Jag var inte avundsjuk på den sömniga stämning som var på läktarna då jämfört med det jättetryck som det oftast var Rosenlundshallen då. Globen inbjuder väl i och för sig inte till klacksång när det är halvfullt men jag tror inte det är hela sanningen. Framgången hade nog gjort stockholmspubliken lite mätt. Man kan lätt se parallellerna till dagens framgångsrika HV och den allt tystare publiken i Kinnarps arena. Jag hoppas verkligen inte det behöver krävas en rad säsonger i botten av elitserien, eller ännu värre, att man ramlar ur den, innan Kinnarpspubliken vaknar till.

Inga kommentarer: