tisdag 14 februari 2012

Kors i taket!

Rubriken egentligen av två anledningar. Först och främst för att HV äntligen lyckades vinna en premiärmatch efter ett landslagsuppehåll, om än på straffar. Att man vann på just straffar är den andra anledningen att plita två streck över varandra i taket. Har varit tunnsått med tvåpoängare för HV när man kommit så långt som till straffavgörande (förövrigt tycker jag att straffavgörandet ska tas bort, även om Voutis avgörande straff var hockeygodis).

Apropå Vouti hade man ikväll slängt in en stekhet Joensuu tillsammans med Davidsson i förstakedjan. Ikväll var det heller ingen tvekan om att detta var förstakedjan. Joensuu och Davidsson skapade mängder med chanser och stod för det viktiga 3-2 målet mitt i AIK-pressen. Övriga formationer skapade inte mycket. Bakåt var det mer jämnt. Där var samtliga dåliga. Ja, alla förutom en, Andersson i kassen som ikväll var den enskilt största anledningen till att HV över huvudtaget fick med sig några poäng hem ikväll. Känns skönt att ha en reserv(?)keeper med sådan hög klass.

Spelmässigt kom lågvattenmärket när HV hade powerplay i slutet av tredje med 3-2 ledning. Då blev det total hönsgård vilken varade till Gnaget några minuter senare lyckats kvittera. Frustrationen var total och en tappad poäng. Den här matchen tar vi på första-matchen-efter-uppehåll-kontot samt att man haft sjukdomar i laget under detta uppehåll. MEN, ser det ut på liknande sätt mot Timrå hemma på torsdag blir jag orolig. Då finns det stor risk att matcher med tagna poäng, som nu har kommit upp i hela sju stycken, bryts.

1 kommentar:

josephzohn sa...

Vi såg samma match!!