onsdag 12 september 2012

Modo

Ett klassiskt elitserielag som varit med om inte i toppen så åtminstone i mitten i tabellen sen 70-talet. Laget har dock senaste säsongerna haft stora problem. Den stora förklaringen till detta är en generationsväxling som kommit av sig. Även denna säsong förlitar man sig på gamla rävar som Skröder, Sundström och återvändaren Påhlsson i offensiven. Fast Påhlsson får de vänta på ett bra tag eftersom han slet av sig hälsenan under försäsongen. I defensiven och på målvaktssidan ser det rätt tunt ut. Vill till att importerna Cumiskey och Regehr från Kanada samt Stehlik från Slovakien verkligen lyckas. 

Men min tro på det här laget är inte stor. Mycket som måste klaffa med nya namn och att de äldre spelarna fortsätter hålla en hög nivå. Jag tror inte detta inträffar och det blir en mycket mörk säsong för Modo.

Utropstecknet: Mattias Rittola. Var bra redan förra säsongen. Fortsätter på inslagen väg.

Snackisen bland fansen: Varför får vi inte ta in lock-outade NHL-spelare? (Läs Sedinarna)

Placering: 12

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fullständigt obegripligt att Du anser att Modo kommer bli sämre än Timrå, Rögle osv. Dåliga backar? Skulle Cumiskey,Stehlik,Regehr,Ahnelöv Lehtivuori var dåliga? Cumiskey kan bli seriens bästa back. Ahnelöv blir bofast i Tre Kronor. Regehr har varit tyska ligans bästa back i fyra säsonger. Stehlik kan bli en succe. Lehtivuori var mycket stabil med bra +/- ifjol. Vi kom 8:a ifjol och nu har vi en vassare och bredare trupp. Kanske får äta upp detta. Men du är ute och cyklar rakt ner i Vättern.

Nidek sa...

På pappret tycker jag Modo ser bättre ut än Timrå. Men jag tänker att en del börjar komma upp i ålder kombinerat med att mycket så nytt folk i truppen inte är idealt. Nått lag brukar överraska negativt också. Kanske blir det Modo eller så har jag cyklat fel ja :)

Sportsnackaren sa...

Aj aj aj, man får INTE prata illa om MÄKTIGA MODO, då blir Öviks-fansen rejält arga.;) HEART OF HOCKEY! My ass.

Nidek sa...

Nej, ganska norrländskt över huvutaget. Om man ska slippa kritik ska man nog tippa alla lag norr om dalälven på delad förstaplats :)