tisdag 10 juli 2007

Hagos

Dött, dött är det nu på hockeysiter och hockeyforum runt om i vårt regndränkta... Det värt att nämna händer på återigen på HV71.se:s forum. Där spekuleras det även om andra nyförvärv än Scott. Lite mer troliga nyförvärv. Hetast bland rykten är landslagsmeriterade Yared Hagos. Han har själv sagt sig vilja spela i Hv dessutom! I övrigt vet inte jag inte så mycket om honom. Ett par lyckade säsonger i Timrå följdes upp av vad jag antar var två halvlyckade säsonger i Dallas farmarlag Iowa Stars i AHL (se stat).


Hagos är center. OM han kritar på för Hv breddas en redan mycket bred centerbesättning. Vad sägs om Davidsson, Hrdina, Voutilainen, Kauppila, Falk och så Hagos? Sex stycken alltså. Kanske att det är en för mycket. Visst kan ett par av dom gå ut på kanten men då måste isf ytterforwards stå åt sidan. Fast å andra sidan är det väl bättre att han en 'för' bred trupp än en för tunn och skador uppstår alltid. Så en bred trupp borde väl egentligen inte skada? Bara alla är med på och infinner sig det är Hv-ledningen med Kenta i spetsen som tar det lag de för tillfället anser är det bästa.

Jag kan inte heller hålla fingrarna från syltburken utan skickar med mitt första (hypotetiskt givetvis) kedjeförslag säsongen 07-08. Håll till godo:
1a
Thörnberg, Davidsson, Jämtin
2a
Melin, Hrdina, Pettersson
3e
Voutilainen, Hagos, Johansson
4e
Kauppila, Falk, Ledin/Remstam

Motivering: Fyra enheter som egentligen alla, eller åtminstone de tre första håller yttersta elitserieklass. Med sånt material är det i och för sig svårt att ta ut fyra dåliga kedjor. En detalj jag är nöjd med är att tre vänsterforwards (Melin, Voutilainen & Kauppila) är högerfattade vilket också gör varje formation potentiellt målfarligare. Thörnberg i förstakedjan kan nog göra ett och annat mål trots detta. Det vattnas i munnen och längtan till säsongsstart blir än större. Härnäst: Backarna

Inga kommentarer: