onsdag 5 augusti 2009

Aalto valde Kärpät

Som alla kanske vet valda Teemu Aalto tråkigt nog Kärpät före HV. Nu är såklart debatten i full gång både här och här om huruvida HVs backbesättning står sig även utan nyförvärv. Mitt svar på den frågan är: Ja, absolut. Visst, den kanske är inte lika namnkunnig som Frölundas och Linköpings, men oj vad välkomponerad och spännande den ser ut. Spelskicklighet, tuffhet, defensiv skicklighet, rutin, ungt och lovande, allt finns representerat. Så här skulle den exempelvis kunna se ut:

Puistola - Petrasek
Ward - Grillen
Torp-Björk
Pelle G - Williamsson

Det är dock ett stort problem: Skador. Redan nu vet vi att Grillfors har problem med ljumskarna. Detta brukar vara lömska skador som kan spelare borta från rinken länge. Dessutom kan ju fler skador uppstå under säsongens gång. Pelle är ju inte direkt ung längre, håller han? Torp är ju inte den minst skadebenägna spelare heller. Jag vill inte se HV hamna i den situation vi gjort så många gånger tidigare, senast förra säsongen. Ett gäng spelare borta eftersom man efter någon skada tvinga slita hårt på övriga vilket medför nya skador. Nu säger inte jag att det blir så. Det kan ju lika väl bli så att Grillen snabbt blir skadefri och att backuppsättningen håller sig i stort sett skadefria hela säsongen. Men jag tycker absolut inte det är värt att chansa på detta. Däremot ska man kanske ha lite is i magen när det gäller vem man tar in. Vänta till på rätt man dyker upp. Ingen Laitinen-värvning denna säsong alltså.

2 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Välkommen tillbaka!:) Laddar vi om för lite härlig sport på tv igen efter en dåsig sommar, som gått allt för fort ändå tycker jag...

Ja det är Sportal som spekulerar, vet inte hur mycket man ska tro på det, men det finns ju "politiska" inslag i lag och supportergrupper i Italien och med Berlusconi som ledare så kan det ligga något i det, kanske inte...:) Förhoppningsvis blir det fokus på något annat än politik när han kommer till Pool och fyller tomrummet efter Alonso.

"Alberto Aquilani beundrar Il Duce och sägs inneha en privat kollektion med Mussoliniana."

http://www.sportal.nu/sport/fotboll/seriea/milan/87352

Nidek sa...

Sportsnackaren: Nu verkar det som att han ändå kommer till Pool så det är väl bara att gilla läget. Vem vet? Havsluften på Mercyside kanske får han att ändra uppfattning. Annars hoppas jag han kan bidra med sina fotbollskvaliteter och hålla sig skadefri.