tisdag 11 augusti 2009

Det börjar positivt

HV, utan Davidsson, Ward, Beech och Grillfors men förstärkt med juniorerna Jesper Williamsson och Johan Linnander på backsidan vände 0-2 mot LHC och vann med 5-2 efter fyra mål inom fem minuter i tredje perioden. Detta var HVs första träningsmatch för säsongen i turneringen Nordic Trophy*. Kul kul även om man inte ska dra för höga växlar på detta såklart.

Segern stärker mig ändå i min tes att årets upplaga av HV ser förbannat intressant ut, på alla lagdelar. Känns som en utmärkt mix av olika spelartyper. Dessutom till skillnad mot exempelvis Frölunda inte bestående av massa 'stjärnor' som alla vill spela i powerplay, utan spelare som har klart för sig vilken lina som antagligen gäller resten av säsongen. Självklart ska det även vara lite konkurrens, men att ha spelare som har vant sig vid att vara förstekedje-spelare i fjärdekedjan är sällan sånt som skapar harmoni i ett lag. Bättre då som HV med en blandning av ungt och hungrigt där och lojala lagspelare som 'Liket' där.

Men som jag skrev i förra inlägget bör HV förstäka backsidan. I det sammanhanget är Aalto-ryktet nr 2 spännande. Vore förbannat kul att knäppa LHC på näsan genom en överrenskommelse med Kärpät om Aalto (om det nu stämmer att LHC satt käppar i hjulet för Aaltos övergång till HV). Ryktet finns att läsa mer om på HVs forum.

*)Ursäkta alla jag ev lurat genom att i förra inlägget skriva att första matchen var mot Färjestad på fredag. Nästa match är däremot mot just Färjestad i Värnamo på fredag

2 kommentarer:

Simon sa...

i Gislaved och inte värnamo ;) Värnamo är värd för matchen på måndag mot Frölunda (: MVH Simon

KAMAGRA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.