fredag 21 augusti 2009

HV vann gruppen

Efter att ha vunnit över sina elitseriekonkurrenter LHC, FBK, FHC och Djurgården (vi glömmer plumpen i protokollet, förlusten mot allsvenska MIF) står HV som gruppsegrare i Nordic Trophy. HV får med sig lag 2-4 i gruppen till slutspelet på Åland nästa helg. Där väntar LHC i semin.

En fin start för HV som sagt denna säsong. Förhoppningsvis kan detta innebära lite mer arbetsro än förra årets säsongsöppning. Då var det inte mycket stämde för HV vilket kändes var något som låg HV i fatet resten av säsongen. Man började tidigt matcha laget hårt vilket gjorde att nyckelspelare i slutet av säsongen kändes slutkörda och inte hade de där små extra procenten som krävs att man kan mobilisera i en jämn, tuff slutspelsmatch. För övrigt kan man diskutera om metoden att gå ner på folk och 'snefördela' istiden om resultaten uteblir är den bästa. Jag tror det hade kunnat sett betydligt bättre ut om man haft mer is i magen i början av förra säsongen. Eller bättre? Tja. Det blev ju ändå final. Som HV-fan börjar det smyga sig in en viss bortskämdhet i takt med framgångarna.

Fast nu glömmer vi förra säsongen och ser fram emot de sista träningsmatcherna och sen i en inte allt för avlägsen framtid, elitseriepremiären..

Inga kommentarer: