måndag 30 november 2009

Lite lojt för tillfället

HV har haft ett tufft spelprogram senaste två veckorna. Sen den 16e november har man mött Linköping hemma borta, Färjestad borta, Frölunda borta, Skellefteå hemma borta samt Timrå hemma. Nästan bara 'toppmatcher' alltså och övervägande del borta. Alla dessa matcher har dessutom HV haft minst fyra spelare borta. På dessa sju matcher har det blivit 11 poäng. Kanske inget jättebra poängsnitt för ett topplag men med tanke på omständigheterna ändå godkänt.

Bland dessa matcher finns också den där märkliga Timrå-matchen som HV naturligtvis skulle vunnit. Nittionio gånger av hundra gör man också det. Inte för att HV spelande bländande, men de var ärligt talat var det bara ett lag på isen.. och en så målvakt i motståndarlaget som måste gått på nått. Dopingtest?

Hur som helst. Räknar vi bort den är är snittet bättre (11p på 7 matcher) är faktiskt riktigt bra med tanke på omständigheterna. Jag är ändå inte nöjd. Den där riktiga glöden och koncentrationen har saknats. Det märks också i statistiken. Sämre PP-statistik och färre mål i stort. Här har vi också HVs, vad jag sett största och kanske enda problem den här säsongen: Motivationen i vissa matcher. Ta matchen idag när två tredjedelar av förstakedjan är borta. Varför är det inte fler som tar chansen då att träda fram i rampljuset i Thörnberg och framför allt Voutilainens frånvaro? Var är Ledin? Var är Beech? Fjärdelinan nästa? Melin blir man heller inte klok på som vanligt. Kan överglänsa självaste Davidsson i spelförståelse och passningsskicklighet enstaka matcher för att sedan försvinna totalt andra, som denna. Att man dessutom ger Linköpings tjecker Hlavac och Hlinka massor med yta i uppspelsfaserna bekräftar att alla inte riktigt är fullt där just nu.

Men visst finns det ljuspunkter. Peterson är en sådan. Blir bara mer och mer imponerad av denna nittonåring. Tedenby försöker också och gjorde det hyfsat bra ikväll. Dessutom känns det bra att, som det verkar och vad jag tycker mig se, HV inte har större problem än motivationen några matcher i mitten av november då man ändå plockar hyfsat med poäng. Då finns det inte så stor anledning att måla fan på väggen. Men visst svider det när det på något sätt känns som att HV sålt sig på tok för billigt emellanåt, i synnerhet ikväll.

Nu väntar lite 'lättare' motstånd framöver. Motivationshöjare? Knappast. Men förhoppningsvis kanske HV tar sig samma och höjer skärpan en aning. Då kommer med all säkerhet trepoängarna tätare framöver.

Inga kommentarer: