tisdag 3 november 2009

Stort Molin

Som läsaren kanske uppmärksammat har jag inte nämnt något om segermatchen mot Brynäs i lördags, än. Men efter hockeykväll igår när jag tydligt fått se hur den omtalade tacklingen av David Ullström gått till och dess efterspel måste jag ändå skriva ett par rader.

Wikegård, som jag tidigare kritiserat för lite korkade uttalanden, håller jag helt med när det gäller hans åsikt om tacklingar som han tar upp i gårdagens hockeykväll med just Ullströms tackling som exempel. Han menar att man som spelare har ett ansvar att vara beredd att ta emot schyssta tacklingar på isen. Jag håller med. För det handlade i det har fallet verkligen om en regelrätt tackling. Inte för många skär, axel mot axel och inget hoppande in i spelare.

Sen måste domarna skärpa sig. Det kan inte bli utvisning, speciellt inte matchstraff så fort en spelare blir skadad på isen. Har sett allt för mycket av detta och det verkar inte bli någon bättring. Att en spelare blir skadad är illa nog.

I det aktuella fallet håller till och med spelaren som fick tacklingen, Ove Molin om att den var schysst. Molin ska såklart ha all heder av att han 'erkänner' att tacklingen var regelrätt. Men det man nu verkligen fråga sig, som också Hvfantasten gör, vad Brynäs tränare Czarnecki tänker nu, efter sin tidigare uttalanden om avstängning för Ullström?

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Så länge hockey är en bedömningssport kommer det att se ut så här. Blir det skador så blir det 5+game, hade inte Ove fått hjärnskakning skulle det blivit en tvåa kanske. Stort av han att säga det, då det varit för jävligt med allt skitsnack på forum och kommentatorsfält kring situationen och mycket HV-hat har sipprat ut. Jag tror och hoppas att lösningen ligger i bättre kunskap från alla spelare, mer respekt vid tacklingar och att ta emot tacklingar. Skador kommer alltid finnas tyvärr, men jag tror det finns mycket spelare och klubbar/förbund kan göra för att minska dem, med bättre utveckling av material exempelvis.