torsdag 9 september 2010

"..egen majoritet om det skulle vara val idag.."

..hör man ibland det sägas om de olika blocken i politiken, framför allt som nu, i valtider. HV fick också egen majoritet i eftermiddag, när elitserietränarna på den årliga upptaktsträffen fick välja det lag de tror kommer vinna SM-guld. HV fick 7 röster, Färjestad 2 och Timrå, Skellefteå och Djurgården fick en röst var. Av Canal+ experter var det fyra av sju som tippade HV som svenska mästare 2011. Bilden är liknande överallt. I tidningar och bland hockeyfans. Bara att konstatera: HV är storfavoriter till SM-guldet denna säsong. Större favoriter än de någonsin varit.

Något guld blev det tyvärr inte i European Trophy. Eisbären Berlin blev, för mig lite oväntat, för svåra för HV. Känns snopet och lite onödigt att släppa in två snabba i mitten på första perioden. Sånt sätter alltid sin prägel på resten av matchen såklart. Även om HV är experter på att vända underlägen så går det inte varje gång. Kul men kanske inte så oväntat var det att André Petersson blev utnämnd till turneringens bästa forward.

Nu återstår en träningsmatch. Hemma i Kinnarps mot Frölunda i samband med HV-dagen på söndag. Sen börjar det på allvar, i Stockholm om en vecka. Borta mot Djurgården.

Dagens mest oväntade rubrik tar jag från Hvfantasten: "HV i ny bransch - Bildar flygbolag" Jag gillar idén. Trots att den kommer från LHC. Det finns antagligen en hel del pengar att spara och kanske tjäna på detta.

1 kommentar:

Lilliss sa...

ser verkligen fram emot denna säsong!
hv se riktigt starka ut!
men många lag kan överraska...men hoppas ju själv klart att mitt älskade hv lyckas försvara guldet och att det stannar i Jönköping!

tack för en bra blogg!

kram