söndag 5 september 2010

Första matchen för säsongen sedd

Bättre sent än aldrig. Kvällen igår blev för ovanlighetens skull en lördagkväll hemma. Denna förgyllde jag på bästa sätt genom att se HV ganska överlägset slå den på förhand stora rivalen om SM-guldet, Färjestad. Detta blev också premiär första matchen jag ser med denna säsongs upplaga av HV.

Efter en ganska svag inledning där HV-spelarna verkade svårt att hitta varandra kom de genom några fina anfall i slutet av perioden igång ordentligt. Efter periodpaus i 2-1 ledning var det kanske inte ett lag på isen. Men det var helt klart ett lag som höll i taktpinnen, ett lag som skapade nästan alla chanser och ett lag som vann närkamperna och det laget var HV71. Efter två perioder var ställningen 4-1 och segern kändes stensäker. I tredje perioden, strax efter att jag hyllat domarinsatsen så långt, åkte Ward på ett horribelt matchstraff då hans klubba av en olyckshändelse hamnat under en Färjestadspelare. 5 min PP för Färjestad som också resulterade i en reducering. I samma situation som målet blev Daniel Larsson liggande på isen, efter någon halv minut reste han sig bara för att linka ut mot avbytarbåset. Plötsligt såg allt betydligt mörkare ut. Men HV redde ut stormen resten av PP och tog sedan så smått tag i taktpinnen igen. 6-2 skrivs slutresultatet till. Nu ska man, som vanligt inte dra allt för stora växlar på resultatet mot guldfavoriten så här tidigt på säsongen.

Men att HV kommer vara bra i vinter. Det kan man nog nästan utgå från. Frågan är om det finns något lag som kan utmana? Jag tror detta lag i så fall är just Färjestad. De kommer göra bättre matcher än den igår. Var så säkra. Stundtals ser man också vilken potential och spelskicklighet Karlstad-laget besitter. Hurs som helst, idag finns det många anledningar att vara glad som HV-fan:

- Aftonbladet har rättmätigt utsett HV71s spelardräkt till den snyggaste i elitserien.

- HV lyckades slå den andra stora guldfavoriten (förutom HV) trots nästan ett halv lag bort. Bama illustrerar det bra i detta inlägg).

-Daniel Larsson 'skada' visade sig som tur var bara vara kramp

-HV har chansen att spela hem guldet i European Trophy ikväll. Klockan 20.45 startar finalen mot Eisbären Berlin.

-HV verkar ha hur många potentiella stjärnor och matchvinnare att ösa ur som helst bland sina juniorer. En före detta junior är nu, efter gårdagens hattrick en som det börja talas om på allvar i hockeysverige. André Petersson spelar VM i vår. Senior-VM alltså. Glöm inte var ni läste det först.

Inga kommentarer: