onsdag 1 december 2010

39-6 i skott 1-2 i mål..

...var det efter två perioder i gårdagens match borta mot Djurgården som jag hade förmånen att se live. Den statistiken antyder att det var en märklig match, vilket det också var. Ett närmast konstant tryck från Djurgården i HVs zon de två första perioderna. Däremellan massa diskutabla situationer, hetsigt på läktaren, några kontringar från HV varav två som ledde till straff varav en ledde till mål som såklart Laine satte. Tredje perioden blev mer avslagen och lite slarvigare spelad. I sudden höjde sig HV som vanligt och fick snabbt ett powerplay som man utnyttjade effektivt.

När jag läser kommentarer bland HV-fans om matchen tycker jag det är många som underskattar HVs insats. Ok, skridskoåkningen och närkampsspelet var undermåligt men annars gör HV det hyfsat bra. Hade de sluppit åtta raka boxplay, dvs nästan halva tiden av de första två perioderna hade det nog sett mycket annorlunda ut. Det som var bra var det som tidigare inte fungerat, dvs spelet i egen zon. Där fungerade spelet bra och man höll ute Djurgården mot sarghörnorna större delen av tiden. Sen spelade sig HV med kyla och lugn ur de flesta situationer och när de väl var i anfallszon (vilket inte var ofta) blev det nästan alltid farligheter. 

MEN, självklart fanns det en matchvinnare åt HV. Daniel Larsson var rinkens stora gigant igår. Daniel har bara gått från klarhet till klarhet och har nu verkligen visat att HV har en målvakt man kan vinna guld med. I övrigt var det ganska jämndåligt. Lugnt och till synes rätt harmoniskt vilket ju är positivt på ett sätt. Men ibland kändes det som HV nästan tar det lite väl lugnt. Desperationen från SAIK- och LHC-matcherna hemma saknades.

Det stora samtalsämnet efter matchen har i övrigt varit domarnas insats med många utvisningar och bortdömda mål. Jag håller med om att det inte var någon vidare domarinsats. Men det stora gnället bland Djurgårdare om att de skulle missgynnas håller jag verkligen inte med om. Minst hälften av utvisningarna HV fick igår var på en sån nivå som allafall inte jag sett domare hålla tidigare denna säsong. Kanske det belyser det största problemet med domarna i elitserien: Den så otroligt ojämna nivån mellan matcher och i matcher för den delen.

Imorgon bortamatch mot Timrå. Efter gårdagens insats känns en förlust nära till hand. Jag tror tyvärr inte att HV höjer sig. Istället konstaterar de att spelet från igår ändå 'räckte' till två poäng. Varför ändra något då? Hoppas verkligen jag har fel.

1 kommentar:

Lilliss sa...

det var larssons förtjänst att hv vann, satan var han var bra i målet!
det var både en jobbig och rolig match att se...en match med mkt känslor!