torsdag 9 december 2010

Självförtroende är allt

Toppmatch borta mot Färjestad och seger. Kanske inte HVs bästa match. HV hade dessutom lite flytt med ett slumpmål vid rätt tillfälle i matchen, precis efter att Färjestad 'äntligen' fått in sin kvittering och första mål. 


Men det roliga med HV spelat bländande bra den senaste tiden . Inte ens det faktum att de inte förlorat under ordinarie tid på åtta matcher. Nej, det roligare är att se med vilket självförtroende som så gott som samtliga spelare nu agerar med. Det är som att  det två helt olika lag, HV senaste veckorna jämfört med för bara en månad sen. Det är som att det som i början av säsongen var en nedåtgående spiral har nu istället uppåtgående sådan. Med självförtroendet blir HV betydligt lugnare i försvarsspelet vilket gör att man mer spelar sig ur situationer och får på så sätt bättre anfall. Larssons storspel sista tiden försämrar inte heller direkt lugnet. Dessutom gör självförtroendet att man har tålamodet. Eller rättare sagt, man känner att ett mål i baken i början av matchen inte är någon fara. Man vet att man har kapacitet att göra minst fyra mål på vilket motstånd man än möter. Tabellen efter Karjala talar sitt tydliga språk. HV är på det vinnande spåret igen (visserligen med en match mer spelad än toppkonkurrenterna):

1. HV71  23 +11
2. Skellefteå 19 +9
3. Färjestad 19 +5
4. Brynäs 18 +5
5. Frölunda 18 -3
6. Timrå 16 +1
7. Linköping 13 +4
8. Luleå 12 -5
9. Djurgården 11 -4
10 Södertälje 10 -11
11. Modo 9 -4
12. AIK 9 -8


Till sist: Visst kan man ha åsikter om domaren, för ofta är de inte bra. Framför allt är bedömningsnivån mellan och under matcher på tok för ojämn. Men jag tycker det blir allt för mycket 'slentriangnäll' på domaren efter HV-förluster. Men det är verkligen ingenting jämfört med hur det gnälls bland värmlänningar. Åtminstone inte efter kvällens match.

Inga kommentarer: