onsdag 18 januari 2012

Botten

Nu finns det rimligtvis inga som helst tvivel: HV är nere i djup svacka. Ikväll kom fjärde raka förlusten och det borta mot Modo. Det mest oroande är att i denna svit finns två hemmamatcher mot två av ligans på pappret sämsta lag, AIK och Timrå.

Vad är då problemet? Naturligtvis svårt att spekulera i. I synnerhet när det som kommer ut från intervjuerna innehåller mycket floskler om att "slipa på detaljer" och "vi gör det svårt för varandra därute". Ordbajseri som egentligen inte säger någonting. "Inga kommentarer" hade faktiskt varit ett roligare svar. Undantaget är såklart Falks utbrott för några veckor sen. Det skvallrar ändå om, förutom resultatet att allt inte står rätt till. Det verkar inte blivit bättre sen dess. Vissa i laget verkar fortfarande vara invaggad i en känsla av att detta löser sig av sig självt. Eller är det ännu värre? Bryr de sig inte hur det går? Man börjar faktiskt undra med tanke på det totala brist på fysiskt spel och dåliga fart som man omgång efter omgång visar upp. Hade jag inte vetat att det här laget kan spela bättre än så här skulle jag nog inte känna mig lika sviken och förbannad som HV-fan. Men med tanke på vad de visade upp i höstat är det otroligt frustrerande att se det vi nu får se, omgång efter omgång.

Är Dahlén rätt man att vända på skutan då? Jag börjar allafall tvivla. Efter att nästan direkt blivit alla HV-fans favorit börjar det faktiskt nu, när vi sitter djupt i skiten att bli lite ifrågasatt. Han är enligt hörsägen väldigt populär bland spelarna. Det är ju en bra början. Men, det gäller att också ställa krav, säga ifrån och markera. Tyvärr verkar det saknas en struktur i spelet. Något att falla tillbaka på. Det man brukar kalla grundspel. Men att säga att HV under Dahléns styre saknar grundspel kanske är att göra det lite för lätt för sig. Strukturen och tryggheten i spelet såg verkligen ut att finnas där i höstas. Eller byggde allt på inspiration. Men i så fall borde ju vägen tillbaka vara att hitta den inspirationen igen. Nej, för mig framstår just bristen på struktur, som ju är nyckeln till framgång, som en gåta. Något man byggt upp men sakta, omgång efter omgång, monterat ner. Som sagt, upp till bevis Dahlén. Tyvärr börjar det, som någon skrev, se farligt likt ut Dahléns Frölunda.

Sen finns det ändå säkert någon som anser att det inte är så, vi ligger ju ändå fyra osv, osv.. Då skulle jag be dessa att titta på denna tabell som visar elitserien sen efter novemberuppehållet (saxat från hockeyligan):

Ganska tydligt svart på vitt hur förbannat jävla illa det står till.

Nu vill jag se att man agerar på något sätt och då inte genom att kasta om i femmorna. Det krävs betydligt mer. Åk iväg hela laget några dagar (om nu spelschemat tillåter det) och teambuilda, svetsa samman laget. Se till att Ledin, Fasth, Petrasek och gärna en toppforward till blir spelklara omgångende. Nöt uppspel i ett dygn i streck.  Åk buss till hemmamatcherna. Framför allt: Hitta glädjen och jävlaranammat igen!

Apropå brist på struktur; det var mina ostrukturerade tankar kring HVs djupa svacka. Mer lär nog skrivas av mig i detta ämne längre fram. Kanske aningen mer strukturerat då än nu i den djupa besvikelsen efter ännu en dålig match och tre förlorade poäng.   

Inga kommentarer: