torsdag 26 januari 2012

Inte mycket att tillägga

Efter att tagit del av folks åsikter efter kvällens seger mot Skellefteå kan jag egentligen bara konstatera att jag inte har mycket att tillägga: HV stod för en riktigt bra insats. Något vi HV-fans verkligen inte varit bortskämda med senaste tiden. Den stora skillnaden var inte bara det man brukar efterlysa när det går tyngre för hockeylag, dvs mer fart och mer fysiskt spel. Den stora skillnaden tycker jag instället var fokuset. Tidigare matcher under 2012 har det inte känts som spelarna i HV varit på plats mentalt. Det var de verkligen ikväll även om de vid ett fåtal tillfällen tappade detta (kanske den enda fläcken på HV-solen den här kvällen), bland annat vid Skellefteås 1-2 reducering. 

Att det vände just nu kändes ganska logiskt. Redan efter matchen mot Växjö kändes det som om man varit ner och touchat botten när det gäller spelkvalitet och trejde perioden i den matchen var faktiskt riktigt bra även om man inte fick tillräcklig utdelning för seger. Petrasek var också en bra injektion. Självklart för hans kvaliteter på isen och ledaregenskaper. Men också att hans ankomst innebar något positivt att ta fasta på för laget. En nödvändig vitamininjektion i grevens tid. Han gjorde också en bra match även om hans ringrostighet lyste igenom vid ett par tillfällen då han hamnade lite fel.

Apropå vitamininjektioner stod från skada come backande Per Ledin för en sådan. Han var precis så bra Per Ledin bara kan vara med extraordinära kvaliteter han har när det gäller att störa motståndarna mentalt. Ruskigt skönt att se honom ikväll. En annan som verkligen lyft sig och nu spelar på den nivå man vant sig vid de senaste tio åren var kapten Davidsson. Han var helt enkelt bäst. Utan att har koll på vad som händer bakom kulisserna gissar jag att Pettans ankomst kan ta lite tyngande ansvar från Johans axlar. Den tredje spelaren som man inte kan ungå att nämna är Daniel "målsprutan" Grillfors. Är inne i ett stim och har just nu en fantastisk förmåga att dyka upp på rätt lägen. Iom att Sundhs måltorka verkar hålla i sig är det inte omöjligt att Grillen snart är bästa målskytt i HV. Vad är oddsen på det?

Kommande två matcher mot Skellefteås två toppkonkurrenter Brynäs och Luleå blir ruskigt intressanta milt sagt. Har HV verkligen tagits sig ur den djupa svacka man många omgångar presterat ? Har Uffe förmågan att nu få ihop laget, se till att de är ödmjuka för uppgiften men samtidigt verkligen ser till att köra högsta växeln. För betydelsen av poängen det spelas om kan knappast överdrivas: Två segrar och vi kan börja snegla mot toppen i tabellen. Vid två förluster däremot är vi antagligen på allvar inblandad i streckstriden..  

1 kommentar:

Andreas sa...

Mycket bra skrivet!