måndag 4 mars 2013

Vilda spekulationer inför sista omgången

Förutsättningarna inför den sista omgången av elitserien är hyfsat raffinerade för HVs del. Nu när det är klart vilka som går till slutspel och vilka som hamnar i kvalserien är det kampen om andraplatsen som är det enda som är ovisst (som betyder något) inför sista omgången.

Det är ganska enkelt för HVs del: Man måste ta poäng borta mot Luleå. Detta räcker också till att säkra andraplatsen. Förlorar vi vid full tid blir det med all sannolikhet fjärdeplatsen. Luleå går definitivt om då eftersom de då hamnar på samma poäng men med bättre målskillnad. Färjestad möter jumbon Rögle borta och bör vinna när man både har högre klass och mer motivation än motståndaren.

Hur går det då? Tyvärr har jag blivit rätt pessimistisk inför detta med tanke på vad HV presterat sista omgångarna. Luleå borta har verkligen inte varit HVs melodi denna säsong heller. Eller vad sägs om målskillnaden 8-1 på två matcher uppe i Luleå. Intressant faktum i detta är att båda dessa matcher (2-1 förlust i sudden och 6-0 förlust) avgjordes samma dag då den tidigare blev avbruten på grund av Sundhs otäcka hjärnskakning. Lite episkt hade det varit om Sundh får avgöra för HV i slutet av matchen imorgon. Ta revansch på olycksarenan så att säga..

Men, som sagt, mitt grundtips är förlust och därmed fjärdeplats. Då, efter matchen börjar nästa raffinerade moment, nämligen val av kvartsfinalmotståndare för lag ett till tre (och fyra får den som blir över). Grundtipset här är att ingen vill möta Linköping som därmed blir HVs motståndare i kvartsfinalen. Ett mycket ovisst E4-derby som jag absolut inte för sköna vibbar inför. Vilda spekulationer som ju såklart kan visa sig vara helt fel.

Ett annat scenario är att HV kanske börjar visar sitt 'rätta' jag imorgon, utklassar Luleå och sätter an tonen inför slutspelet. I kvarten får man då ett lite skakigt Brynäs som Skellefteå inte vågar välja på grund av statistiken i inbördes möten. Man kan ju hoppas i alla fall..

Inga kommentarer: