tisdag 28 augusti 2007

Fyra raka, Eddie och Pettersson

HV har börjat försäsongsmatchandet på bästa sätt, dvs med fyra vinster av fyra möjliga. Senast var det Modos tur att åka på däng i final i Frotté Cup med 2-1 . Inte för jag vill måla fan på väggen men jag undrar om inte en eller ett par förluster på försäsongen rent av skulle vara nyttigt. I synnerhet om spelet inte varit det bästa, vilket naturligtvis varit fallet så här tidigt på säsongen. Vad jag har förstått på matchrapporterna så har laget blandat stunder av riktigt bra spel med rent dåliga perioder. Vinner de allt för många matcher med allt för stor del dåligt spel är risken att det smyger sig in falsk trygghet i huvudet på spelarna som kan slå tillbaks som en käftsmäll när serien drar igång. Stort ansvar på tränarna här..

Det stora som har hänt i övrigt hockeysverige, som jag inte kan undgå kommentera är självklart Leksands värvning av Ed Belfour. Utan tvekan den största värvningen i svensk hockey hittills. Visst. Han har sett sina bästa dagar kanske. Men förra säsongen spelade han trots allt 60 NHL matcher med en räddningsprocent på över 90 (jmfr med Stefan Livs 89,5% i AHL). Och detta är enbart den sportsliga aspekten av denna värvning. Dessutom kommer han skapa enormt media- och supporterintresse kring Leksand. Många spaltmeter kommer skrivas, många många Leksandströjor med texten 'Belfour' på ryggen kommer säljas, tro mig. Tror mycket väl det kan bli en ren vinstaffär för Leksand, även om han får ut en lön på 400 000 i månaden efter skatt som det ryktas om. Ser han dessutom till att föra Leksand till Elitserien är han värd det dubbla, minst (ur Leksands synvinkel alltså).

Appropå profiler: Stefan Pettersson, vilken underbar killen. Se här bara (slutet av inslaget). Man blir glad av att se och höra han. Alltid kvicka och fyndiga svar med en härlig syrlig underton ändå hela tiden med glimten i ögat. Mer mediamässig än självaste Wikegård. På Spåret nästa? Rent hockeymässigt hoppas undertecknad verkligen han får en bättre säsong nu än förra. Hoppas de tre målen mot Kloten förra veckan slog an tonen för kommande säsong.

Imorgon spelar laget mot Zürich Lions i första matchen i Lugano Summer Ice Hockey i Schweiz. Femte raka? Hoppas inte om de spelar kasst.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja en "Belfour-värvning" hade nog alla velat ha. Inte minst ur ekonomisk synvinkel. Tror som Du skriver att det kommer säkert vara en massa försäljning och skriverier kring Ed...

En massmedial Dalarna-topp...