tisdag 16 oktober 2007

Underbart att se

Underbart ja! Kanske inte för HV spelade bländande hela matchen. Varken i försvarsspelet eller anfallsspelet, men detta var en match som hade alla ingridienser, kamp, högklassigt målvaktsspel, sköna förlösande mål i HV-kontringar och framför allt vinst!

Lite kort om matchen: Hv var det bättre laget i andra perioden utan att kanske dominera. De utnyttjade dock sina chanser och 3-1 till oss kändes fullt rättvist efter första. Andra perioden blev HV väldigt tillbakapressade tack vare fyra raka utvisningar på en kvart. Det resulterade i att Modo kunde både reducera och kvittera. HVs 3-4 i slutet av perioden var kanske inte helt rättvist men ack så skönt. I tredje var det jämnare igen. Modo skapade tryck emellanåt medan HV satsade på kontring och fick också ett gäng frilägen.

Spelarkritik: LIV! Underbart att se han idag. Massor viktiga, omöjliga räddningar. Klart bästa matchen sen återkomsten. Börjar känns mer och mer tryggt med målvaktsparet Liv-Andersson. Bland utespelarna fanns det en gigant och han heter Mikko Louma. Gjorde också sin klart bästa match i HV-dressen. Stabil och säker bakåt och giftig frammåt. Melin kom också igång lite mer ikväll. Speciellt i första perioden var det ordentlig fart på honom. Kedjekompisarna Pettersson och i synnerhet Kaupilla var också riktigt bra. Pettersson som inte visat sig från sin bästa sida hittills gjorde en helt ok match, speciellt i sista perioden där han skapade lite chanser. I andrakedjan var det Ledin som var klart bäst. Känner mig allt mer tillfreds med honom i laget (återkommer om det). Att första kedjan var vass behöver jag väl knappt nämna. Så är det nämligen varje match. Lite ris också: Vad fasen sysslar Petrasek och Åkerman med i försvarszon emellanåt. Lär de sig aldrig: SARG UT!

I övrigt: Underhållande att höra gnäll-Modos gnälltränare Lückners bortförklaringar efter förlusten. Lägre nivå än mina som femtonåring efter någon av HVs förluster i Rosenlundshallen i början på 90-talet..

Tio matcher spelade och 22 poäng inkasserade. Nog ett bra snitt att hålla för att vinna serien.