tisdag 29 januari 2008

Minst sex HV-spelare i LG Hockey Games

Igår tog Bengt-Åke ut truppen till LG Hockey Games. Föga förvånande blev det ett gäng från HV. Liv som spelat rätt hyfsat på slutet är uttagen. Sen har han ju landslagsrutinen som många av de andra elitseriemålvakterna saknar. Upp till bevis Stefan! På backsidan är Åkerman och Petrasek uttagna och bland forwards Davidsson och Thörnberg. Hela truppen här.

Hrdina är också uttagen till den Tjeckiska truppen. Sen lär med säkerhet en eller annan finländare i HV när deras trupp presenteras.

Återigen som inför tidigare turneringar är det många HV-supportrar verkar tycka det är negativt att många från vårt lag är uttagna. Detta eftersom de spelarna blir mer slitna och dessutom kan vara hemma och träna ihop med klubblaget inför slutspelet. Jag förstår inte detta resonemang. Det är ju inte så att spelarna har en sinande 'behållare' med antal matcher och minuter som de orkar på spela max per år. Det är ju så mycket mer som spelar in på hur man presterar en enskild match. Det borde alla veta som har någon gång själv idrottat. Grundträning, kost, sömn och allmänt hälsotillstånd är några av de parametrar som spelar in. Det innebär att en spelare som tränat , ätit och sovit rätt kan vara i bättre form än en spelare som spelat tjugo matcher mindre innan slutspelet. Att ha för långa uppehåll mellan matcher är snarare negativt då det finns risk att man tappar i tempo, åtminstone de första matcherna efter uppehållet. Sen tror jag att landslagsmatcher kan vara positivt för HV ur en annan aspekt. Spelarna som kommer tillbaks från landslagsuppdrag där mött de bästa spelarna utanför NHL och får nyttig erfarenhet av det högre tempo sådana matcher innebär. Ett tempo de sen förhoppningsvis med sig tillbaks till elitserien. Självklart ska de inte åka om de känner sig fysiskt eller mentalt slitna. Då ska HV gå före. Men är man motiverad och känner sig fräsch ska man självklart representera sitt landslag.

Inga kommentarer: